Karácsony

kislány karácsonyi koszorúval

Karácsonyra hangoló

Néhány gondolatébresztő intézményeink karácsonyi készületeiből

Jászter Beáta, Novák Zoltán

Karácsony Készül Emberek!

Költők, írók, dalszerzők műveiből összeállított karácsonyváró műsort rendeztek Edelényben.

térkép (Magyarországtól Izraelig)

Egy lépéssel közelebb

Ha gyalog indulnánk el Betlehembe a Miskolci Egyházmegyéből, akkor napi 15 óra gyaloglássál 40 nap alatt érkeznénk meg. Megtennénk 3.000 km-t, áthaladnánk 6 országon. Talán senki sem merne erre a hosszú útra vállalkozni, de mégsem mondhatunk le arról, hogy lépésről lépésre közelebb kerüljünk Betlehemhez. Ha fizikailag nem is, de lelki értelemben mindenféleképpen.

ikon

Látni „a gyermeket anyjával, Máriával”

Kedves Ünneplő Testvéreim! Csillag gyulladt a magas égen, és a csillag által vezérelt bölcsek Betlehemben „nagyon megörültek: meglátták a gyermeket anyjával, Máriával.” Karácsony örömhírének középpontjában tehát az újszülött Istengyermek és édesanyja, Mária áll. Bölcs az, akinek ők biztosítják karácsonyi örömét a pusztában vagy akár a szikrázó hóban.

játszóház

Karácsonyi készülődés II. - Frissített

Hagyományaikhoz híven a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola Oltalom Tagóvodájában nagy gondot fordítanak arra, hogy az adventi időszak élményteli legyen a gyermekeik számára.

Készül a mézeskalács

Karácsonyi készülődés I.

"Ó, emberek gondoljatok ma rá,
S gondoljatok, rá holnap és minden áldott
Napján e múló életnek s tegyen
A betlehemi énekből öröm,
A karácsony álomból valóság,
És békessége már az embereknek,"
Juhász Gyula: Betlehem (részlet)

készülő adventi koszorú

Készülődj föl ...

„Készülődj föl, Betlehem, mindnyájunk számára megnyílik az Édenkert!” Jó néhány nap fog még eltelni addig, amíg felhangzik az előünnep tropárja, akkor, amikor már mögöttünk lesz a karácsonyt megelőző bűnbánati időszakunk nagy része.