Karácsony

karácsonyi liturgián

„Az élet megjelent” (1 Jn 1,2)

Karácsony első napján Orosz Atanáz püspök vezette az ünnepi Szent Liturgiát a miskolci székesegyházban. A főpásztor homíliájában kiemelte, hogy a karácsonykor evilágra jött Élet az emberi élet föltételek nélküli megbecsülésére és védelmére is kötelez bennünket.

karácsonyi ikon

A Megváltó születését ünnepeljük

December 25-én Isten Fiának, Jézus Krisztusnak földi születését ünnepeljük. Az örömünnep tárgya a megtestesült Ige földi születése a Boldogságos Szűz Máriától Betlehemben

szinpadkép

Isten pénze: a szeretet

Karácsony Jézus Krisztus test szerinti születésének ünnepe, az elmélyülés, az Isten titkain elgondolkodó imádság, a remény, az öröm, a csend, a családi békesség, az ajándékozó szeretet ünnepe.

betlehem

Karácsonyra készülve

Egyházmegyénk parókiáin, intézményeiben a karácsonyt megelőző böjti időszak kezdete óta különböző közösségi alkalmakon is készültek az ünnepre.

kislány karácsonyi koszorúval

Karácsonyra hangoló

Néhány gondolatébresztő intézményeink karácsonyi készületeiből

Jászter Beáta, Novák Zoltán

Karácsony Készül Emberek!

Költők, írók, dalszerzők műveiből összeállított karácsonyváró műsort rendeztek Edelényben.

térkép (Magyarországtól Izraelig)

Egy lépéssel közelebb

Ha gyalog indulnánk el Betlehembe a Miskolci Egyházmegyéből, akkor napi 15 óra gyaloglássál 40 nap alatt érkeznénk meg. Megtennénk 3.000 km-t, áthaladnánk 6 országon. Talán senki sem merne erre a hosszú útra vállalkozni, de mégsem mondhatunk le arról, hogy lépésről lépésre közelebb kerüljünk Betlehemhez. Ha fizikailag nem is, de lelki értelemben mindenféleképpen.