Karácsony előtti receptcserebere

Süteménykóstolót rendeztek az ózdi parókián, a jól kipróbált recepteket közkinccsé is teszik. Meglepetés receptet a cikk végén találhatnak.

emberek, sütemény

Az egyre hosszabbodó, sötét délutánok sok lehetőséget nyújthatnak a karácsony előtti időszakban. Otthonunkban lassan felkerülnek az előkészületre figyelmeztető, vagy azt segítő díszek, az asztalon már ott vannak az adventi koszorúk, karácsonyi illatokat csepegtetünk a mécseseinkbe.A készület során talán már azon is gondolkodtunk, hogy az ünnepi terített asztalra milyen édességek is fognak felkerülni ebben az évben.

Az Ózdi Görögkatolikus Parókia tagjaival idén egy adventi receptcsereberét szerveztünk, amivel az volt a célunk, hogy a generációk közötti tapasztalatcserének lehetőséget biztosítsunk.

sütemények

Hiszen itt vannak a templomainkban a nagymamák, akik hétről hétre kényeztetik a látogatóba hazaérkező unokákat, de egy-egy templombúcsúkor, egyházközségi rendezvényünkön bennünket is.

Itt vannak a háziasszonyok, akik gondoskodnak a család édes szájú tagjairól, és csomagolnak a kollégiumba visszautazó gyermekeiknek egy kis hazait. Ők azok, akik alapanyagként bátrabban nyúlnak az újdonságokhoz.

És itt van a következő korosztály, a gyermekek, akik már most megtapasztalhatják a munka „gyümölcsét”, és azt, hogy sokkal finomabb a több generáció tapasztalatával kipróbált, évek óta jól bevált recept. (A parókián összegyűlt receptek a mellékeltben is megtalálhatók).

sütik

Aki pedig bátor, és még egy kis játékban is benne van, annak ajánljuk az alábbi recept elkészítését:  A hozzávalókat és az elkészítést illetően tanulmányozd a Bibliádat.

Végy:

 1⁄2 csésze 1Kir 5,2

1⁄2 csésze Zsolt 55,22

2 csésze Bír 14,18

2 csésze 1 Sám 30,12 (a 2. gyümölcs)

2 csésze Náh 3,12

1 csésze Szám 17,23

kevés 1 Kor 3,2

 

6 db Jób 39,14

1 csipet Mk 9,50

sütőpor (a fáraó cukrásza ezt nem ismerte)

Ha mindez megvan, szívleld meg a következő tanácsokat:

Bánj a Róm,11,16-tal (tészta) úgy, ahogy Salamon király javasolja a gyermekneveléssel kapcsolatban (Péld 23,14).

Az 1Sám 30, 12 legyen kimagozva, a Náh 3,12 aprítva, a Szám 17,23 hámozva, darálva.

Végül a Róm 11,16-t 1Kir 5,2-tel megszórni, Oz 7,4-be tenni és Mt 20,12 hosszat sütni.

FÉNYKÉPEK

Szöveg és fotók: Bodnár Dániel, parókus

Címkék
Csatolmány