Gyermekek karácsonya Hernádvécsén

Karácsony üzenetét Atanáz püspök vitte a hernádvécsei gyerekek közé

anya és gyermekek

Karácsony ünnepe előtti héten Atanáz püspök a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény minden szakmai egységébe ellátogatott, találkozott a nevelőszülőkkel, a lakásotthonokban pedig karácsonyi műsorokkal is köszöntötték. A látogatássorozat utolsó állomása Hernádvécse volt. Itt két helyszínen is a közösségben megélt ünnep örömét tükrözte a sok gyermekarc.

gyerekek ajándékkal

A Jelenlét Pont csapata most elsősorban a várandós és kisgyermekes anyákat hívta közös ünneplésre. A gyermekek karácsonyi köszöntőkkel készültek; apa és gyermeke együtt kísérte hegedűn az elhangzott dalokat, köztük gitározott az a kisfiú is, akinek hamarosan a nyolcadik testvére születik meg, és büszkén vállalta az éneklést, versmondást az a testvérpár is, akiket nagymamájuk nevel.

apa, gyermekek

Püspök atya Jézus születésének történetét elevenítette föl, ezzel irányítva a figyelmet karácsony nagy titkára. A Jelenlét program egyházmegyei koordinátora, Tóthné Kukola Mária idén szeretettel köszönt el a hernádvécsei munkatársaktól és a program részvevőitől, a közösségben feladatait a jövő folyamán Kalász Ágnes viszi  majd tovább.

Atanáz püspök

A szoba közepén feldíszített karácsonyfa alatt már ott sorakozott a sok-sok kosár, amiben most nem csak a gyermekek, hanem az édesanyák számára is megbújtak ajándékok, sőt püspök atya kosara szaloncukorral volt telis-tele.  Az ünnepi alkalomra megterített asztal finomságaiból, a gyümölcsökből, bejgliből pedig még annak is tudtak kóstolót küldeni, aki nem tudott eljönni, mert mindenórás kismama. A Jelenlét Pont munkatársai hetek, hónapok óta figyelték, lesték a gyermekek kívánságait, mindenki megkaphatta, amiről álmodott. „ Ma már vele alszok” – szorította magához boldogan az új babáját egy kislány.

ajándékozás

A Liget, a Kastélykert és a Rózsakert Lakásotthonban lakó gyermekek idén is betlehemessel várták a főpásztort. Igazán meghitt ünnepséget varázsoltak  Tünde néni, az intézmény szakmai vezetőjének irányításával, aki azt kívánságot fogalmazta meg, hogy a megbocsájtani tudó szeretet töltse el szívünket ne csak az ünnepek alatt, hanem egész évben is. Az ünnepségen Atanáz püspök mellett, a gyermekvédelmi intézmény igazgatója, Ivancsóné Hajas Ágnes is részt vett, és természetesen ide sem érkeztek a üres kézzel.

betlehemezés

Bízunk benne, sokan meg tudják őrizni szívükben az ünnep varázsát a szürke hétköznapokra is.

FÉNYKÉPEK

Címkék