„Készülődj föl, Betlehem”

A kántálás és betlehemezés hagyománya elevenedett meg Hernádvécsén

gyerek, ajándékkal

Idén először szerveztek közösségi programot karácsony előtt az ősszel átadott a hernádvécsei Jelenlét Pont irodájának udvarán. A feldíszített karácsonyfa alatt névre szóló ajándékok sorakoztak, az asztalon tea, bejgli, sült alma illatozott.

kántálás

Atanáz püspök Szent Lukács evangéliumából elevenítette föl Jézus születésének történetét, és az Úr Jézus megerősítő kegyelmét kérte a falu népére. Az összejövetel közös kántálással folytatódott, miközben a gyermekek izgalommal keresgették a karácsonyfa alatt elrejtett ajándékokat.

sütievés

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény hernádvécsei lakásotthonaiban már hagyomány, hogy karácsony előtt betlehemes játékkal is készülnek az ünnepre. Hetek óta tart a várakozás, a felkészülés gyertyagyújtással, vers-és énektanulással.

betlehemezés

„Hiszem, hogy úgy érdemes élni a földön, ha szeretetet tudunk adni és elfogadni” mondta– Ruscsákné Nagy Tünde, a hernádvécsi intézmény szakmai vezetője az ünnepség megnyitóján, és ez a légkör töltötte meg a központi épület auláját is. Püspök atya azt kívánta, hogy az itt lakók tudják megőrizni és továbbvinni ezt a hangulatot az új esztendőben. is.

FÉNYKÉPEK

Címkék