Ökumenikus

a püspökökkel

Görögkatolikus és evangélikus egyházi vezetők találkoztak Győrben

Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Orosz Atanáz és Szocska Ábel püspök mellett az evangélikus egyház részéről Kondor Péter és Szemerei János püspök, valamint Krámer György országos irodaigazgató és Lackner Pál, a püspöki tanács titkára, az Evangélikus Országos Gyűjtemény igazgatója vett részt Győrben a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület székházában február 27-én rendezett tanácskozáson.

logo

Január 15-én kezdődik az ökumenikus imahét

Dátum
Hely
Miskolc

Az idei ökumenikus imahét anyagát és istentiszteleti rendjét a minnesotai keresztény testvérek állították össze, útmutatásul az alábbi szentírási szakaszt választották: "Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek igazságra" (Ézs 1,17) "Tanuljatok meg jót tenni: keressétek az igazságot" (Iz 1,17).

a résztvevők

Összefogásban imádkoztak a békéért

Csaknem ötszáz keresztény fiatal részvételével imádkoztak a békéért december 13-án, Miskolcon. Az eseményen 18 miskolci egyházi iskola diákjai vettek részt az Eszmék és Értékek Alapítvány meghívására.

gyertya

Ökumenikus imahét -2022

Dátum
Hely
Miskolc

Az idei imahét anyagát és istentiszteleti rendjét a Közel-Keleti egyházak Tanácsa állította össze, központi igéjét Máté evangéliumából választották: "Láttuk csillagát napkeleten, s eljöttünk, hogy bemutassuk neki hódolatunkat.”

püspökök

A görögkatolikus főpásztorokat látta vendégül az Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa

A Görögkatolikus Metropólia Hierarchák Tanácsát látta vendégül a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa szeptember 29-én Budapesten, az Üllői úti székházban. A Görögkatolikus Metropólia Hierarchák Tanácsát látta vendégül a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa szeptember 29-én Budapesten, az Üllői úti székházban.