Görögkatolikus és evangélikus egyházi vezetők találkoztak Győrben

Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Orosz Atanáz és Szocska Ábel püspök mellett az evangélikus egyház részéről Kondor Péter és Szemerei János püspök, valamint Krámer György országos irodaigazgató és Lackner Pál, a püspöki tanács titkára, az Evangélikus Országos Gyűjtemény igazgatója vett részt Győrben a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület székházában február 27-én rendezett tanácskozáson.

a püspökökkel

Lackner Pál volt tábori püspök rövid igei bevezetőjét követően a gyülekezetek és intézmények működését érintő energiaválság, a lelkészcsaládok megélhetése és Ferenc pápa április végi magyarországi látogatása is szóba került a jó hangulatú beszélgetésen. Az ebédet követően a görögkatolikus Szent Miklós-templomba, majd az evangélikus Öregtemplomba látogattak el a vendégek.

csoportkép

Szemerei János püspök a látogatás végén úgy nyilatkozott a Kisalföldnek: „A görög testvérek is szeretnének szorosabb kapcsolatot ápolni a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsával, belépni az első, úgynevezett megfigyelő státuszba, és ebben mi támogatni fogjuk őket.”

Idén először tartották meg a tanácskozást Győrben, a jövő évi találkozót Máriapócsra szervezik.

Forrás:Evangélikus.hu; Nyíregyházi Egyházmegye

 

Címkék