ifjúsági gyalogos zarándoklat

zarándokok

Célba ért a 20. ifjúsági gyalogos zarándoklat

Hat nap, 82 kilométer, több mint 400 résztvevő, rengeteg éneklés, imádság, felajánlás, sok-sok vízhólyag, egy cél: Máriapócs. Jubileumi zarándoklatunk megérkezett az Istenszülőhöz.

Böjte Csaba

Lelki nappal folytatódott az ifjúsági gyalogos zarándoklat

A hagyományoknak megfelelően a zarándoklat utolsó előtti napja a lelki nap volt. Ezen a napon mindig kevesebbet gyalogolnak zarándokaink, és többet fordulnak befelé. A Levelek és Ófehértó közötti 6,5 km után az ófehértói művelődési házban Böjte Csaba testvér, majd Fülöp atya tartott elmélkedést.

Fülöp atya és egy zarándok

A 20. ifjúsági gyalogos zarándoklat 4. napja

Negyedik napja zarándokolnak a jubileumi, 20. ifjúsági gyalogos zarándoklat résztvevői. A 25 kilométeres táv megtétele után jól megérdemelt jutalom várta fiataljainkat.

zarándokok

Úton vagyunk!

Mintegy 350 fiatal gyalogolt be Nyíregyháza területére augusztus 10-én délután. A jubileumi, huszadik görögkatolikus ifjúsági zarándoklat harmadik napján a Nyíregyházi Egyházmegye szívében pihentek meg az ifjú zarándokok. A zarándoklat szombaton ér majd célba Máriapócson, ahol ezen a hétvégén Nagyboldogasszony búcsúját tartják.

menet

Kelj föl és menj! Induljunk Máriapócsra! - elkezdődött az ifjúsági gyalogos zarándoklat

300 egymásra utalt ember, akik közösen tesznek azért, hogy meginduljanak és meg is érkezzenek Máriapócsra - dr. Seszták István főhelynök atya gondolataival élve röviden így foglalható össze az ifjúsági gyalogos zarándoklat lényege. A keresztény fiatalok körében a nyár, vagy még inkább az év egyik legjobban várt eseménye ez, amit 19. éve szervez meg a görögkatolikus egyház. Idén augusztus 9-14. között menetelnek.