Ózd

virrasztás

A huszonkilencedik nap

4 évente egy plusz napot kapunk a szökőév miatt, így az idei 2020-as év sem 365, hanem 366 napból áll.

Missziós kereszt

Ózdon volt a Missziós kereszt

Az Egyházmegye viszonylag fiatal, és igazán missziós terülten elhelyezkedő görögkatolikus templomában is köszöntötték az eucharisztikus kongresszus jelképét november 2-5. között.

idős asszony köszönt óvodás korú gyermek

Idősek köszöntése Ózdon

Októbert az idősek hónapjaként is számon tartjuk. A szépkorúak sokat segítenek, segíthetnek önkéntes munkával, tapasztalataik átadásával a fiatalabb generációknak. Teszik ezt az ózdi parókián is.

csoportkép a templomban

Közelebb az angyalokhoz

Az Ózdi Görögkatolikus Parókia adott otthont a cigány hittanosok találkozójának. Az idei találkozó témája az angyalok jelentősége volt.

ismerkedés a festékekkel

Ikonok az alkotó szemével

Az Ózdi Görögkatolikus Parókia vendége volt Seres Tamás, ikonfestő, restaurátor. Az ikonfestés technikájáról, történetéről és saját munkáiról mesélt az érdeklődőknek.

Feczkó Sándor a keresztet tartja

Új körmeneti kereszt Ózdon

Idén ünnepli alapításának 75. évfordulóját az Ózdi Görögkatolikus Parókia. Ennek emlékére új körmeneti keresztet szenteltek a templomban.

születésnapi torta, rajta gyertya

Százhárom év

A Szent Anna Szeretetotthon legidősebb lakóját köszöntötték születésnapján; Margit néni 103 éves.

autók megáldása

„Ne vezess gyorsabban…”

Az Ózdi Görögkatolikus Templomban ezen a vasárnap Szent Mihály arkangyal és az összes angyali erők ünnepéhez kötődően megáldottuk a gépjárműveket.

ózdi templombúcsú

Megállás, köszönet, hála…

Ünnepi templombúcsút rendezett az Ózdi Görögkatolikus Parókia vasárnap. Az idén 74 éves egyházközség évfordulóján Szűz Mária oltalmáért és pártfogásáért könyörögtek a hívek. A liturgián szó került arról is, hogy a mindennapi körforgásból mennyire nehéz kiszakadni és egy pillanatra megállni, hogy hálát adjunk a sok szeretetért, amit embertársainktól kapunk.