Diakónusszentelés Ózdon

Dátum
Hely
Ózd

2022. október1-jén, a 11 órakor kezdődő Szent Liturgián Orosz Atanáz püspök diakónussá szenteli Marczi András tanulmányvégzett papnövendéket az ózdi görögkatolikus templomban

Marczi András

Bemutatkozik a szentelés álló diakónus:

A nevem Marczi András. 1996. december 18-án születtem Sátoraljaújhelyen. Egy Bodrogközi kis faluból, Révleányvárról származom. Általános iskolai tanulmányaimat Révleányváron majd pedig a Cigándon végeztem. Középfokú tanulmányaimat 2015-ben, Kisvárdán fejeztem be a Szent László Katolikus Középiskolában kereskedelem és marketing szakon.

2015-ben jelentkeztem a Nyíregyházi Papnevelő Intézetbe. A sikeres felvételi után megkezdtem felsőfokú tanulmányaimat a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán s idén, 2022-ben fejeztem be. A papképzés alatt, a kötelező szociális évemet az Egyesült Királyságban, Angliában kezdtem meg, egy Grange-over-Sands nevű faluban, ahol egy Ágostonos rendi szerzetesnővérek által fenntartott idősek otthonában tevékenykedtem szociális gondozóként. Szintén ezen az éven Budapesten, a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonában, szellemileg és testileg sérült gyermekekkel foglalkoztam.

2022. július 16-án kötöttem házasságot Dalanics Ritával. Jelenleg az Ózdi Görögkatolikus Parókián szolgálok, mint hitoktató és lelkipásztori kisegítő.

Címkék