A gyengédség forradalmárai – Idősek köszöntése Ózdon

Októberben, minden évben különleges figyelmet kapnak az Ózdon élő szépkorúak

idősek

Ferenc Pápa idén július 24-ére hirdette meg második alkalommal az idősek világnapját katolikus egyházunkban. Ekkor a Miskolci Egyházmegye máriapócsi zarándoklatán vettünk részt parókiáinkkal, így a közös ünnep időpontja eltolódott.

Október hónap a világi naptárban az idősek hónapja. Ebből az alkalomból került sor közös ünneplésre az Ózdi Görögkatolikus Parókián és a susai Szent Anna Szeretetotthonban egyaránt. Az ünnepséget nemzeti ünnepünkön, október 23-án tartottuk meg.

a templomban

A Szentatya erre az alkalomra küldött üzenetében az alábbiakat írta.

„Kedves Nagymamák és Nagypapák, kedves Idősek, arra kaptak meghívást ebben a világban, hogy a gyengédség forradalmának megvalósítói legyenek! Tegyék ezt úgy, hogy megtanulják egyre többször és egyre jobban használni a legértékesebb eszközt, amellyel rendelkeznek, és amely a legmegfelelőbb életkoruk számára: az imát.”

gyermek virágot nyújt át betegágynál

Igazi "forradalmárokkal" voltunk körbe véve ezen a napon, hiszen közösségünk tagjai közül többeknek személyes emlékei is voltak az ózdi 1956-os eseményekkel kapcsolatban.

Igazi "forradalmárok" voltak közöttünk, mert a közös imádságok nem csupán ezen a napon, hanem minden nap összekötnek bennünket, akár templomunkban, akár otthonunkban hangzanak fel.

idősek körében

A közösen eltöltött ebéd, a nótázások megerősítették akár több évtizede megköttetett házasságainkat, de vigaszt és enyhülést is adtak az egyedüllét elviseléséhez az özvegyeknek, megerősítve bennünket az előttünk álló napokra is.

Bodnár Dániel, parókus

FÉNYKÉPEK

Címkék