Ökumenikus

csoportkép

Evangélikus-görögkatolikus találkozó

Máriapócs adott otthont február első napján annak a már hagyományosnak mondható találkozónak, melyet a görögkatolikus és evangélikus egyház vezetői tartanak évről évre.

ima  a békéért

500 diák imádkozott a békéért

Az „Ima a békéért” rendezvényen Miskolc valamennyi egyházi iskolája képviseltette magát: mintegy ötszáz keresztény fiatal imádkozott a békéért az Eszmék és Értékek Alapítvány meghívására.

plakát

Ökumenikus imahét

Dátum
Hely
Miskolc

Miskolcon az imahét kiemelt alkalma január 24-én, szerdán lesz az Avasi Református Templomban

a püspökökkel

Görögkatolikus és evangélikus egyházi vezetők találkoztak Győrben

Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Orosz Atanáz és Szocska Ábel püspök mellett az evangélikus egyház részéről Kondor Péter és Szemerei János püspök, valamint Krámer György országos irodaigazgató és Lackner Pál, a püspöki tanács titkára, az Evangélikus Országos Gyűjtemény igazgatója vett részt Győrben a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület székházában február 27-én rendezett tanácskozáson.

logo

Január 15-én kezdődik az ökumenikus imahét

Dátum
Hely
Miskolc

Az idei ökumenikus imahét anyagát és istentiszteleti rendjét a minnesotai keresztény testvérek állították össze, útmutatásul az alábbi szentírási szakaszt választották: "Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek igazságra" (Ézs 1,17) "Tanuljatok meg jót tenni: keressétek az igazságot" (Iz 1,17).