Görögkatolikus Metropólia

csoportkép a hajdúdorogi templom előtt

A kifogyhatatlan energia forrása, az Eucharisztia – Metropólia nap Hajdúdorogon

Jó ideje keresi Görögkatolikus Egyházunk megerősödésének, hitében való megújulásának az útját és ennek volt egyik állomása a 2019.05.25-én a Metropóliai Nap, aminek középpontjában idén az Eucharisztia állt. Egyfelől azért, mert a szentáldozás gyakorlata is változóban van a gyermekek szempontjából Egyházunkban, másfelől pedig a 2020-as Eucharisztikus Kongresszushoz közeledve is elengedhetetlen, hogy minél többet beszéljünk az isteni táplálék jelentőségéről.

Kocsis Fülöp

Fülöp atya a Közel-Keleten

Kocsis Fülöp metropolita június 8-án indult Libanonba, hogy a Görögkatolikus Egyház által meghirdetett adománygyűjtés eredményét személyesen vigye el a szíriai keresztények képviselőinek Libanonba.

országos hittanverseny

Eredmények: Országos Hit- és Erkölcstan Verseny

2017. április 1-jén rendezték meg a döntőt Máriapócson.
Köszönjük a szervezőknek ezt a szép napot, és gratulálunk minden résztvevőnek az elért eredményéhez. Jövőre találkozunk ugyanitt!

történelmi találkozás

Történelmi találkozás

A testvéri hangulatú együttlét során megfogalmazódott az az igény is, hogy ilyen találkozót a későbbiek során máskor is szervezzenek.

Legott mentőcsapat

A LEGOTT görögkatolikus mentőcsoport Ecuadorban

A LEGOTT görögkatolikus mentőcsoport kedden indult útnak Ecuadorba, ahol április 16-án, szombaton pusztító erejű, a Richter-skála szerint 7,8-as fokozatú földrengés történt.