Görögkatolikus Metropólia

metropóliai logo

Előírások a húsvéti ünneplésekhez a Keleti Kongregáció útmutatásai szerint

A Keleti Egyházak Kongregációja arra szólítja fel a sui iuris Egyházak vezetőit, hogy adjanak ki rendelkezéseket összhangban a civil hatóságok azon instrukcióival, amelyek a járvány terjedését hívatottak gátolni. A Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház a papjaira és híveire vonatkozóan a következőket rendeli el.

csoportkép a hajdúdorogi templom előtt

A kifogyhatatlan energia forrása, az Eucharisztia – Metropólia nap Hajdúdorogon

Jó ideje keresi Görögkatolikus Egyházunk megerősödésének, hitében való megújulásának az útját és ennek volt egyik állomása a 2019.05.25-én a Metropóliai Nap, aminek középpontjában idén az Eucharisztia állt. Egyfelől azért, mert a szentáldozás gyakorlata is változóban van a gyermekek szempontjából Egyházunkban, másfelől pedig a 2020-as Eucharisztikus Kongresszushoz közeledve is elengedhetetlen, hogy minél többet beszéljünk az isteni táplálék jelentőségéről.

Kocsis Fülöp

Fülöp atya a Közel-Keleten

Kocsis Fülöp metropolita június 8-án indult Libanonba, hogy a Görögkatolikus Egyház által meghirdetett adománygyűjtés eredményét személyesen vigye el a szíriai keresztények képviselőinek Libanonba.

országos hittanverseny

Eredmények: Országos Hit- és Erkölcstan Verseny

2017. április 1-jén rendezték meg a döntőt Máriapócson.
Köszönjük a szervezőknek ezt a szép napot, és gratulálunk minden résztvevőnek az elért eredményéhez. Jövőre találkozunk ugyanitt!