ünnep

ikon

Nagyboldogasszony ünnepének különleges himnusza

Ezt a szép és nem könnyű himnuszt fogjuk énekelni augusztus 14-én, szombaton minden templomunkban. Közzétesszük ennek kottáját, és a fölénekelt változatát is, hátha ezzel is tudunk segíteni, hogy megfelelő módon fölkészülhessünk az előttünk álló gyönyörű Nagyboldogasszony ünnepre.

áldás

Apának lenni ...

Apának lenni áldás, felelősség, megtiszteltetés, ....., ahány édesapa, annyi főnév kerülhet a mondat végére. Június harmadik vasárnapján minden édesapa áldásban részesült Ózdon.

ima

Anyák napjára

Május 2-án Atanáz püspök az ózdi parókián tett látogatást

búzamező

Szent György vértanú

Április 23-án Szent György vértanú emléknapját tartjuk, egyházunk ezen napon búzát szentel

Szűz a jellel

Karácsonyi köszöntés népszámlálás előtt

"A kevesebb kimozdulással járó, s ezért talán minden eddiginél bensőségesebb idei karácsony megdöbbentő nagy felismerése az lehet, hogy éppen nekünk „született a Megváltó, az Úr Krisztus.” - Orosz Atanáz püspök karácsonyi köszöntőjét az alábbiakban adjuk közre.

Jupiter, Szaturnusz együttállás

Láttuk csillagát…

A betlehemi csillag minden Istent kereső ember számára jelzőfényként ragyog, mutatja az utat Isten szelíd szeretetének jele felé. Az elmúlt napokban, december 21-én, különös reménnyel a szívünkben vártuk a betlehemi csillag évezredes feltűnését; az idei vírushelyzetben különleges ajándékként sejlett fel.