metropolita

ikon

„Bocsássatok meg nekem, testvéreim, és imádkozzatok értem.”

Szép szokás, hogy bizánci egyházunk nagyböjt küszöbén, vajhagyó vasárnap délutánján kiengesztelődési vecsernyét tart. Ilyenkor kapunk lehetőséget és biztatást, hogy a böjti idő megkezdése előtt kiengesztelődjünk egymással, bocsánatot kérjünk egymástól, és meg is bocsássunk.

jobbról Fülöp atya

Fülöp metropolita Szíriában

Mint azt megírtuk, a Metropólia felhívására 2017-ben összegyűlt adományból újjáépítették egy szíriai melkita görögkatolikus templom tetőzetét.

plakát

Szent Efrém szakmai nap Debrecenben

Dátum
Hely
Debrecen

Hol a zeneoktatás? Hová lett? Hol találjuk meg? - ezekre a kérdésekre keresik a választ a zenepedagógusok a Metropóliai Hivatalban megrendezésre kerülő szakmai napon

Fülöp érsek

A tricentenáriumi év bezárása

November 8-án, Szent Mihály és az összes mennyei seregek ünnepén, mely egyben a máriapócsi bazilika búcsúünnepe is, zárult a tricentenáriumi év.

Fülöp érsek

Szent Péter-napi pápai szentmise Fülöp metropolitával

Embertelennek és megmagyarázhatatlannak nevezte a keresztények mai üldözését Ferenc pápa a Szent Péter és Szent Pál-ünnepnapi szentmisén, amelyet az újonnan kinevezett érsek-metropolitákkal mutatott be, közöttük Kocsis Fülöp metropolita atyával, a görögkatolikus Hajdúdorogi Metropólia vezetőjével.