Miskolci Egyházmegye

Orosz Atanáz, Szocska Ábel

Párbeszéd az egyházmegyék között

A Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatalának dolgozói vendégül látták a Miskolci Egyházmegye központjának munkatársait október 8-án. A görögkatolikus egyházmegyék ilyetén kapcsolódása a főpásztorok elképzelései szerint a jövőben is folytatódik majd; a következő viszont-látogatásra előreláthatólag jövő év februárjában kerül sor.

karácsonyi ikon

Ünnepi szertartásrend

Dátum
Hely
Templomok

Az alábbiakban templomaink ünnepi szertartásrendjét adjuk közre

iskola

Boldog iskola

December 15.-én szentelte meg Orosz Atanáz püspök a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola idén felújított épületrészét.

színpadkép a rendezvényen

Szépséges Pászka

A Fényeshét ismét közös ünnepléssel zárult Miskolcon a Szépséges Pászka című egyházművészeti napon.

Taize, Basel

„Bizalom zarándoklata a földön”

Bázelben rendezték meg december 28. és január 1. az európai taizéi találkozót. A Miskolci Egyházmegyéből is részt vettek fiatalok a „Bizalom zarándoklata a földön” kezdeményezésben, amelyet Roger testvér, a Taizéi Közösség alapítója indított el az 1970-es években.

Kisfalusi M. Klavéria

Kisfalusi M. Klavéria kapta a Szent Erzsébet rózsája-díjat

Tizennyolcadik alkalommal adta át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Szent Erzsébet rózsája-díjat. A kitüntetésre javasoltak közül ebben az évben Orosz Atanáz ajánlása alapján a testület tagjai Kisfalusi M. Klavériát választották ki.

konferencia

„Az Úr az én erősségem.”

„Az Úr az én erősségem” címmel Papp Antal, a Miskolci Apostoli Exarchátus első elöljárója születésének 150. évfordulója tiszteletére rendeztek egyháztörténeti konferenciát Miskolcon november 16-án.

Iskola

Intézményi bővítés

Újabb feladatkörrel bővül a Miskolci Egyházmegye nevelés-oktatásban vállalt szerepe. A napokban aláírt szerződéssel a következő tanévtől a Sátoraljaújhelyben működő szakképző iskola kerül egyházmegyei fenntartásba.