külhoni

Szíriában

Fülöp atya Szíriában

Újra Szíriába látogatott Fülöp metropolita, hogy anyagi és lelki támogatást vigyen a szíriai keresztényeknek

Rafael Francis Minászján

Megválasztották az új örmény katolikus pátriárkát

Rafael Francis Minászjánt, Örményország, Grúzia, Oroszország és Kelet-Európa érsekét választotta meg szeptember 23-án a 21. örmény katolikus pátriárkává az Örmény Katolikusok Kilikiai Házának Ferenc pápa által szeptember 22-23-ra, Rómába összehívott püspöki szinódusa.

Ferenc pápa

Ferenc pápa Eperjesen

Szlovákiai apostoli látogatásának második napján, Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén, Ferenc pápa Eperjesen vezetett görögkatolikus liturgiát.

a templom

100 éve nyerte el mai formáját a Csedregi Görögkatolikus Templom

Áldozócsütörtökön ünnepli a Csedregi Görögkatolikus Egyházközség templomának búcsúját, az ünnepre Vasile Bizău máramarosi megyéspüspök és Orosz Atanáz miskolci püspök is meghívást kapott. A hívek a búcsú előtt parakliszt és máriapócsi kilencedet imádkoznak, Simon István atya vezetésével pedig háromnapos lelkigyakorlaton is részt vesznek az Istenszülő tiszteletére, ezzel készülve az ünnepre.

temetési menet

Eltemették Milan Šašik püspököt

Július 14-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Milan Šašik munkácsi püspök. Mindnyájunkat megrendített a halálhír, hiszen püspök atya viszonylag jó egészségnek örvendett, nem volt előjele, hogy hirtelen szívelégtelenség vessen véget tartalmas életének.

Kovács püspök

Püspökké szentelték és beiktatták Erdély új érsekét, Kovács Gergelyt

Kovács Gergelyt február 22-én püspökké szentelték és beiktatták gyulafehérvári érseki székébe. Főszentelője korábbi elöljárója, Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke volt; a társszentelők Miguel Maury Buendía bukaresti apostoli nuncius és Jakubinyi György nyugalmazott gyulafehérvári érsek voltak.

Călin Ioan Bot és Cristian Dumitru Crisan

Két új püspöke van a romániai görögkatolikus egyháznak

Január 22-én Ferenc pápa jóváhagyta azt a kánoni választást, amelynek során a romániai görögkatolikus egyház püspökeinek szinódusa Călin Ioan Botot a Lugosi Görögkatolikus Püspökség és Cristian Dumitru Crisant a Fogaras-Gyulafehérvári Görögkatolikus Nagyérsekség segédpüspökévé választották.