Szent Atanáz Hittudományi Főiskola

logo

Nyelvvizsgázz a Theolinguával!

2024. február 25-ig lehet jelentkezni az államilag elismert Theolinguára, az egyházi szaknyelvi anyaggal bővített kétnyelvű nyelvvizsgára a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

könyv borítója

Új könyv a görögkatolikus egyház művészetéről

A magyarországi görögkatolikusok és a képzőművészet (1780-1972) címmel jelent meg Terdik Szilveszter, az MTA-SZAGKHF Lendület Görögkatolikus Örökség Kutatócsoport kutatójának monográfiája, mely egyúttal a kutatócsoport 2018–2023 között megvalósított kutatási projektjének második zárókötete is.

Stefán Zoltán, Orosz Atanáz

Tanévzáró és diplomaosztó a hittudományi főiskolán

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán vecsernyével zárták le a 72- tanévet június 24-én. A tanulmányaikat lezárók diplomáikat is most vehették át, az év katekétáit is jutalmazták, valamint egy professor emeritus-i címet és a Szent Atanáz-díjat is most adták át.

verseny közben

Tudásolimpia 2023 - Döntő

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola szervezésében május 26-án volt a Görögkatolikus Tudásolimpia elnevezésű tehetséggondozó verseny országos döntője, melyre hagyományosan a legjobbak kaptak meghívást.

a megynyitó

Szent Atanáz-nap

Május 2. Nagy Szent Atanáz ünnepe egyházunkban, a nyíregyházi hittudományi főiskola névadójaként egyúttal az intézmény névnapját is ezen a napon ünnepelték

plakát

"Azt hiszem jó helyen vagyok" - Felvételi 2023

"Nálunk szinte mindig az az első kérdés a tanárainktól: hogy érzitek magatokat?" - Makai Viktória első évfolyamos hittanár-nevelőtanár szakos hallgató válaszai azokra a kérdésekre, hogy miért érdemes a Szent Atanáz Hittudományi Főiskolára járni.