Összefogásban imádkoztak a békéért

Csaknem ötszáz keresztény fiatal részvételével imádkoztak a békéért december 13-án, Miskolcon. Az eseményen 18 miskolci egyházi iskola diákjai vettek részt az Eszmék és Értékek Alapítvány meghívására.

a résztvevők

Az Ima a békéért című kezdeményezésen öt felekezet képviseltette magát, és a keresztény fohászok mellett zenés-táncos műsorelemek is segítették a lelki ráhangolódást az ünnepre. Az esemény védnöke dr. Alakszai Zoltán főispán volt, aki maga is egyházi intézményben végezte tanulmányait.

a rendezvényen

Az Imát a békéért azzal a céllal kezdeményezték, hogy a miskolci egyházi iskolák diákjai számára találkozási és lelki feltöltődési lehetőséget teremtsenek karácsony közeledtével. A baptista, evangélikus, görögkatolikus, református és római katolikus egyházi intézmények diákjai kedd délután megtöltötték a Lévay József Református Gimnázium sportközpontját.

Fedor Péter

Az imát szervező Eszmék és Értékek Alapítvány azzal a céllal alakult 1998-ban, hogy előmozdítója és pártolója legyen minden olyan szellemi és közösségi értéknek, amely nemzetünk felemelkedését szolgálja. Dr. Kiss Ákosné Gonda Erika, az alapítvány kuratóriumának elnöke, köszöntő szavaiban rámutatott: az alapítvány céljait még inkább komolyan kell venni, amikor hazánk közvetlen szomszédságában háború dúl, emberek tízezrei halnak meg és milliók válnak földönfutóvá, nemzetünk pedig rendkívüli gazdasági és társadalmi kihívásokkal szembesül. Ilyenkor különösen fontos, hogy közösen tudjunk imádkozni a békéért.

Alakszai Zoltán

A több száz fiatalt megmozgató imakezdeményezés védnöke dr. Alakszai Zoltán főispán, jezsuita gimnáziumi öregdiák volt. Zárógondolataiban örömét fejezte ki amiatt, hogy ilyen sok fiatalt megmozgatott a találkozó gondolata. - Az Ima a békéért jó alkalom arra, hogy ismét arra figyeljünk, ami közös bennünk. Hiszen összeköt bennünket a hit az ima és a közösségek erejében. Ez az erő segíthet békét teremteni magunkban és környezetünkben – hangsúlyozta dr. Alakszai Zoltán. Az esemény védnöke végül arra kérte a fiatalokat, vigyék tovább a béke üzenetét közösségeikbe.

FÉNYKÉPEK

Forrás: Eszmék és Értékek Alapítvány

Címkék