Krízis munkában a Karitász önkétesei

Beköszöntöttek hazánkba a tél leghidegebb napjai. A Katolikus Karitász munkatársai és önkéntesei országszerte kiemelt figyelemmel kísérik a hajléktalanok mindennapjait, akik az utcán töltik a nappalok és éjszakák nagy részét, az időseket és betegeket, és azon családokat, akiknek gondot jelent lakásuk fűtése.

Caritas Hungarican logó

Munkatársaink és önkénteseink országszerte szervezik az akciókat, gyűjtéseket és osztásokat, hogy segítsék a hideg elleni védekezésben a rászorulókat.

Az Egri Főegyházmegyei Karitász napokkal ezelőtt megnyitotta krízis melegedőjét (Szvorényi út 61.), ahol – immáron 6. éve – meleg ételt, ruhát kapnak a hajléktalanok, valamint tisztálkodásra és pihenésre is lehetőséget biztosítanak. Ugyanitt működik a Karitászkonyha, ahol naponta 50 adag meleg ételt osztanak ki.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében az önkéntesek teaosztással, téli ruhával segítik az utcán élőket, valamint vállalják, hogy melegedőkbe, szállókba szállítják a hajléktalanokat.

A Váci Egyházmegyei Karitász is megnyitotta krízis szállóját, hogy a rendkívül hideg éjszakákon segítse az utcán élőket.

Több helyen osztanak egész télen meleg ételt, így biztosítva sokak számára legalább naponta egy étkezést. (Eger, Bp.)

Minden egyházmegyében gyűjtenek meleg ruhát – kesztyűt, sálat, sapkát – cipőt, takarókat, és tartós élelmiszert, amelyeket folyamatosan juttatnak el a rászorulókhoz. A Karitász irodák, az adományboltok és a plébániai csoportok egyaránt fogadják a ruha felajánlásokat az ország egész területén.

Országos akció keretében az idei télen már 350 háztartásba vittünk kályhát, és igény szerint tűzifát is, hogy legalább egy fűtött szoba legyen a lakásokban.

Több vidéki városban indul hetente teajárat, meleg teát, szendvicset osztanak hajléktalanoknak, rászorulóknak.

Aki csatlakozni szeretne, a 1356-os adományvonal hívásával, illetve

online adományozással is támogathatja a Karitász munkáját.

www.karitasz.hu

Segítsen, hogy segíthessünk!

Katolikus Karitász

Címkék