Katolikus Karitász

Caritas Hungarican logó

„Tartós szeretet"

Rekord mennyiségű, közel 200 tonna élelmiszer gyűlt össze a Tartós szeretet adománygyűjtő akció során, amelyből mintegy 27 ezer csomagot állítottak össze a Karitász önkéntesei országszerte. A csomagok osztása már zajlik, az utolsó 220 csomag átadására március 28-án kerül sor Budapesten.

Caritas Hungarican logó

Krízis munkában a Karitász önkétesei

Beköszöntöttek hazánkba a tél leghidegebb napjai. A Katolikus Karitász munkatársai és önkéntesei országszerte kiemelt figyelemmel kísérik a hajléktalanok mindennapjait, akik az utcán töltik a nappalok és éjszakák nagy részét, az időseket és betegeket, és azon családokat, akiknek gondot jelent lakásuk fűtése.

Katolikus Karitász

Egymillió csillagból egy

December 11-én zárul a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért programsorozata. Az országos szolidaritási akció egyik állomása Szent Miklós ünnepén Tolcsva volt.

Caritas Hungarica

Egymillió csillag a szegényekért

Kilencedik alkalommal szervezi meg az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót hazánkban a Katolikus Karitász. A már hagyományosnak számító jótékonysági akciót több mint kétszáz helyszínen rendezik meg országszerte. Az egyik kiemelt helyszín Tolcsva, december 6-án, kedden. A gyermekek műsorral is készülnek, a rendezvény helyszíni szervezője Páll Miklós atya, egyházmegyei karitász igazgató.

Caritas Hungarica

Indul a Karitász országos adventi kampánya

A Katolikus Karitász november 26-án Székesfehérváron indította el adventi segélyakcióját „Tárjátok ki szíveteket” címmel, amely során adománygyűjtő programokat hirdet, és rászoruló családokat segít a téli időszakban és karácsonykor.