„Jézus ma is hív és küld”

Felolvasói és alszerpapi rendben részesültek egyházmegyénk papnövendékei

papi rend kiszolgálása

Atanáz püspök felolvasóvá avatta egyházmegyénk kispapjait; Marczi Andrást és Molnár Ádámot, valamint Papp András papnövendéket, alszerpapi rendben részesült Gergely Tamás.

Lassan két hónapja sajátos szabályok között éljük mindennapjainkat, sajátos feltételekkel veszünk részt a szertartásokon, sajátos szabályokat alkalmazva részesülhetünk a szentségekben. Hasonlóan sajátos körülmények között avatta felolvasóvá Orosz Atanáz püspök a papnövendékeket is egy-egy ünnepi Szent Liturgia előtt az utóbbi hetekben.

Atanáz püspök

„Világszerte óvintézkedéseket foganatosítottak, és egyre több ember fejezi ki, hogy szüksége van segítségre. A koronavírusos betegek a legjobb jelzői annak, hogy mennyire magára maradt a mai beteg, a mai ember, és elhagyatottságában ugyanarra az isteni beavatkozásra van szüksége, mint a Beteszda-fürdőnél várakozó betegnek János evangéliumában (Jn 5,1-18)” - mondta Atanáz püspök az egyik szertartáson és hangsúlyozta: „Jézus ma is hív és küld. Küld oda, ahol nincs ember, ahol szükség van emberséges hozzáállásra, bátorító szóra, vagy éppen imádságra, egyházunk feléledésére.”

Az újonnan felavatottakra Isten kegyelmét kérte a főpásztor, hazánkat pedig az Istenszülő oltalmába ajánlotta.

Címkék