Forrásponton

Élménybeszámoló a Ferenc pápával való találkozásról

A Forrásponton

Katolikus egyetemistaként nagy várakozással töltött el, hogy múlt hét szombaton részt vehettem egy igazán felemelő, jól szervezett, nagyszabású eseményen – a Forrásponton – ahová már régóta szerettem volna eljutni. Különösen örömmel töltött el az a hír, hogy a Szentatya meglátogatja a fiatalokat.

csoportkép

Közel 170 középiskolás és egyetemista nagy reménnyel kelt útra a Miskolci Egyházmegyéből, hogy a Papp László Sportarénában több mint tízezer keresztény fiatallal együtt várhassa Ferenc pápa tanítását és dicsőíthesse a Jóistent, mindezt Palánki Ferenc püspök atya vezetésével. Induláskor imákkal kértük a Jóistent, hogy vezessen utunkon és erősítsen meg bennünket ebben az életre szóló találkozásban. A pápa személye, mosolya, közvetlensége, illetve tanítása engem is megérintett.

Szabolcs atya és a fiatalok

A hírekből értesülve csodaként tekintek vissza erre az alkalomra, hogy idős kora és betegsége ellenére eljött hozzánk, magyarokhoz. Azonban nem csak elrepült ide, hanem magával hozott egy fiatalos lendületet, együtt imádkozott velünk és bátorított gondolataival, hogy keresztény fiatalként tűzzünk ki magas célokat, eddzünk Jézussal, hiszen Ő a legjobb edző.„Aki mer, az nyer” -mondta Ferenc pápa. Ez a mondat abban is megerősített, hogy a sok feladatom ellenére mindig elegendő időt kell szánnom felebarátaimra, lelki feltöltődésekre és legfőképpen a Jóistenre. Gyakran hezitálok, amikor túlterhelt vagyok, de a szívem mindig segít a helyes döntésben, hogy olyan kincseket gyűjtsek, amely megmarad az örök életre, amit a rozsda nem esz meg, a moly nem rág szét. A dicsőítés után hitünkben megerősödve, lelkileg és testileg feltöltődve, új reményekkel tértünk vissza szeretteinkhez a kora esti órákban.

Dudás György atya és a fiatalok

Hálás vagyok, hogy meglátogatott minket Ferenc pápa és láthattam ennyi fiatalt egy szívvel, s lékkel együtt imádkozni. Hálámat szeretném iránta kifejezni egy római zarándoklattal és remélem, hogy akkor is ilyen jókedvűen láthatom nyáron. 😊

Kosztyu Eszter

Képek: GIF közösségi oldala

Címkék