Ferenc pápa: Közel állok a görög néphez

Federico Lombardi szentszéki sajtószóvivő július elsején nyilatkozatot tett közzé, melyben Ferenc pápa közelségéről biztosította a görög népet. A Vatikáni Rádió híradása.

Görög zászló1
emberek

A nyilatkozat szerint első helyre kell állítani az ember méltóságát, aztán következik minden más. Ferenc pápa szolidaritását fejezi ki a görög lakossággal, és emlékeztet a fontossági sorrendre a Görögország és az Európai Unió között folyó lázas tárgyalások közepette, amelyek célja, hogy elkerüljék az államcsőd bejelentését.

„A Görögországból érkező hírek aggodalomra adnak okot az ország gazdasági és társadalmi helyzetét illetően” – nyilatkozta Federico Lombardi szentszéki szóvivő július 1-jén, szerdán. „A Szentatya ki akarja fejezni lelki közelségét a görög néphez, és különösen a sok családhoz, akiket súlyosan megvisel a nagyon összetett és sok szenvedést okozó emberi és társadalmi válság. Az ember méltósága kell, hogy minden politikai és technikai vita középpontjában maradjon, ahogy a felelős döntések vállalása terén is. Ferenc pápa arra kér minden hívőt, hogy imában egyesüljön a szeretett görög nép java érdekében.

Címkék