Ferenc pápa

Gyermek, idős férfi

Ferenc pápa üzenete a 2020-as missziós vasárnapra

Az Egyház 1926 óta minden év október harmadik vasárnapján megtartja a világmisszió napját. A missziós világnapra Ferenc pápa „Itt vagyok, engem küldj” (Iz 6,8) című üzenetével fordult a hívekhez,

imára kulcsolt kéz

Ferenc pápa nagyböjti üzenete

A Szentatya évről évre üzenetet intéz a katolikus hívekhez a nagyböjt kezdetén. 2020-ban nagyböjti üzenetének témája: "Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!" (2Kor 5,20).

Ferenc pápa

Ferenc pápa üzenete a béke 53. világnapjára

Szentatya 2020. január 1-jére A béke mint a remény útja: párbeszéd, megbékélés és ökológiai megtérés címmel írt üzenetet a híveknek és minden jóakaratú embernek.

Ferenc pápa

A Szentatya, Ferenc pápa üzenete a missziók vasárnapjára

Az Egyház 1926 óta minden év október harmadik vasárnapján megtartja a világmisszió napját. Október 20-án, vasárnap a magyar templomokban is a missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak, és a perselypénzt az evangelizáció javára fordítják. A missziós világnapra Ferenc pápa üzenettel fordul a hívek felé, az alábbiakban ezt olvashatják.

Ferenc pápa Balázsfalván

Görögkatolikus vértanú püspököket avatott boldoggá Ferenc pápa

A Szentatya boldoggá avatta a romániai görögkatolikus egyház kommunista börtönökben elhunyt hét püspökét vasárnap az erdélyi Balázsfalván. Ferenc pápa szerint - amiként a kommunizmus idején az erdélyi görögkatolikus püspökök tették -, úgy ma is fel kell lépni a romboló ideológiák ellen.