Egyházmegyénk ministránsai nemzetközi ministráns találkozóra Rómába zarándokolnak augusztus 2-án

Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM), melynek a Miskolci Egyházmegye is tagja, öt évente szervez ministráns találkozót Rómában. Szent Péter városában a világ minden tájáról ministránsok tízezrei gyűlnek össze tapasztalatcserére és továbbképzésre augusztus 3-7 között.

Térkép

Egyházmegyénket hatvanhárom 14-18 év közötti fiú, illetve kísérőik, papok és pedagógusok képviselik. Püspök atya együtt utazik a zarándokokkal, jelenléte még inkább erősíti az út imádságos lelkületét és a fiatalok papi hivatásra való irányultságát. A mostani ministránstalálkozó jelmondata is ez utóbbi, a hivatástudat és elköteleződés kifejeződése: „Íme, itt vagyok, engem küldj!” (Iz 6,8).

A zarándoklatra való felkészülés már tavaly ősszel megkezdődött Béres Gábor ministráns referens irányításával. Idén a ministránsok sajópálfalai lelki napja is a fent említett jelmondatot és témát dolgozta fel, kifejezetten ennek a világtalálkozónak az előkészítését szolgálata. A hivatalos program szerint kedden délután Ferenc pápa a Szent Péter téren fogadja a résztvevőket, majd este együtt imádkoznak. Ezen túl, egy össz-magyar találkozóra is sor kerül az Il Gesu (olaszul Jézus) bazilikában mondott mise keretében. A három görögkatolikus egyházmegye ministránsai Úrszínváltozás ünnepét a Görög Kollégium templomában Atanáz püspök atya által vezetett Szent Liturgiával szentelik meg Rómában. Több szent emlékhelyét (Padova, Assisi), valamint Firenze és San Marino városait is útba ejtik.

Kívánjuk, hogy a ministránsok a zarándoklat befejeztével, feltöltődve és megerősödve térjenek vissza, és tovább munkálkodjanak Isten dicsőségére.

Címkék