Egy jó kezdet a Malka-körben

Az ifjúsági bizottság által indított közösségszervező és önkéntes képzés első alkalmát november végén tartották meg Irotán

"körben"

A Miskolci Egyházmegye ifjúsági bizottsága közösségszervező és önkéntest képzést indított azzal a céllal, hogy a felelősségteljes fiatalok minél inkább tevékeny részt vállalhassanak az egyház, valamint a parókiák munkájának szervezésében és lebonyolításában, különösen azokban, amelyekben kortársaikat szólítják meg. A szerveződés a Malka-kör elnevezést kapta.

A képzés első alkalmát Irotán tartották meg november utolsó hétvégéjén. Az első tanévében még további három alkalmat szerveznek. A képzésről további információk Salai Szabolcs atyától kérhetők mifi.iroda@gmail.com címen, valamint a GIF facebook oldalán is találhatók.

imádság

Az első képzésről Petró Kornélia írt élménybeszámolót. Kornélia Miskolc-Diósgyőri Parókia aktív fiatalja.

„Péntek este megérkezés után a település kápolnájában akathisztoszt imádkoztunk. Az este folyamán játékos feladatok segítették az oldottabb légkör kialakítását és a résztvevők megismerését.

Másnap délelőtt Varga Csaba atya szervezésében együttműködéssel kapcsolatos feladatokban, játékokban vettünk részt. Többek között vizuális feladat is volt: különböző képek közül kellett kiválasztanunk egy et, amely az együttműködést szimbolizálja és erről kellett beszélni.

Együttműködést igénylő játék volt, amikor bekötött szemmel ki kellett találnunk, hogy a másik kezében milyen alakú és színű tárgyak vannak és ez alapján rájönnünk arra, hogy Varga Csaba atya kezében milyen színű és formájú tárgyak maradtak.

játék

Másik hasonló játék volt, amikor két csapatba rendeződve versenyeztünk egymással: egy filctollal rajzoltunk végig az ábrázolt útvonalon egészen a „cél” feliratig. A filctoll mozgatását zsinórokkal oldottuk meg. A feladat sikeres megoldásához jó beszédkészségre, csapatjátékra volt szükség.

Ezután egy bizalmi feladat következett, amikor körbe álltunk, magunk köré tekertünk egy anyag darabot, amivel megtartottuk egymást.

A délután folyamán Nagy Luca vezetésével az időgazdálkodásról beszélgettünk. Elmondtuk egymás napirendjét, ezután levontuk a következtetést, mi lenne az ideális napirend, mire kellene kevesebb időt fordítanunk és mire többet. Tudatosan kellene beosztanunk az időnket és előre megtervezni amennyire lehet az aznapi valamint a heti teendőinket.

feladatvégzés közben

Később Fedor Péter atya tartott előadást, az imamódokról. Elsősorban, az ideális helyszín megválasztásáról; a természethez közel, távol a város zajától. Nagyon fontos, a mindennapi kommunikáció az Istennel. A vele való kommunikálás típusai: ikon, ima (ezen belül lehet, akár saját szavakkal megfogalmazott imádság is).

Indulás előtt, a kápolnában vecsernyén vettünk részt. Ez a képzés, úgy gondolom mindannyiunk számára, egy jó kezdet, élményekkel gazdagodva mentünk haza.”

ikon

Címkék