A Miskolci Egyházmegye rendelkezése

A Miskolci Egyházmegye 2021. november 19-én kelt rendelkezését adjuk közre.

logo

A sajátos járványügyi helyzetre való tekintettel a Miskolci Egyházmegye összes templomában és kápolnájában  2021. november 22-től ismét szájat és orrot eltakaró védőmaszk viselését rendelem el. A liturgiát vezető papjaink számára pedig legalább nagy tömjénezés és áldoztatás idejére ugyanilyen védőmaszk viseléséről rendelkezem.

Azokban a római katolikus vagy közös használatú templomainkban is, amelyekben a hívek érseki intézkedés következtében kötelesek védőmaszkot viselni, görögkatolikus szertartásainkon is kötelezővé teszem ugyanezt.

A szenteltvíztartókat kérem üresen tartani és a templomajtónál a fertőtlenítés lehetőségét mindenki számára biztosítani.

A karácsonyi bűnbánati időszakban gyóntatáskor is használjunk maszkot, igyekezzünk a megfelelő távolságot tartani és lehetőleg szellőző helyiségben gyóntassunk! Beteg testvéreinket pedig értesítem, hogy amennyiben légúti betegségük jelentkezik, közösségi istentiszteleteinken egy ideig nem kell — sőt influenzás fertőzés esetén most nem is szabad — személyesen megjelenniük!

Kérem, hogy e rendkívüli helyzetben mindnyájan gondviselő Istenünkhöz imádkozzunk a járvány által sújtott vagy fenyegetett embertársainkért és különösen is legyünk tekintettel egymásra!

Miskolc, 2021. november 19.

Atanáz püspök

Címkék