Tanodások a Szakkollégiumban

A Miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium pályaorientációs napra hívta az Egyházmegye tanodásait

az előadáson

Három tanodából is érkeztek gyerekek a miskolctapolcai kollégiumba, közel 50 érdeklődő, többségében általános iskolás tanuló. A Miskolci Egyházmegye fenntartásában három tanoda működik: Edelényben, Rakacán, valamint Múcsonyban. Makkai László igazgató atya köszöntötte az egybegyűlteket, beszélt a szakkollégium működéséről, a rengeteg jó programokról, élményekről, melyekre lehetőséget ad a kollégium.  Ezután néhány kollégista számolt be saját tapasztalataikról, életútjukról, ezzel is motiválva a gyerekeket a fejlődésre és a tanulásra. A szakkollégisták elmondták azt is, hogy ne adják fel az álmaikat, merjenek komoly döntéseket hozni és a döntések mellett kitartani. Arról is beszéltek a kollégisták, hogy sok fiatalt csábít a külföldi munka, ezért nem mennek egyetemre, de az csak rövid távú segítséget ad. Az igazi küzdés, amikor az ember hosszú távra tervezi az életét, hívő emberként az Örök élet a cél.

a szakkoliban

Az előadások és a prezentációk után a tanodások és a kísérő pedagógusok is kérdésekkel halmozták el a vendéglátókat. Volt olyan fiatal, aki már több alkalommal járt a szakkollégiumban.

Nagyon gyümölcsöző volt a találkozás, igazán tartalmas és motiváló délelőttöt tudhattunk magunk mögött.

Köszönjük a tanodáknak a részvételt és az érdeklődést, reméljük, hogy tudtunk segíteni és egyre többen ismerik fel a tanulás igazi és maradandó értékét.

A program az NTP-SZKOLL-22-0002 azonosítószámú projekt keretében, a Nemzeti Tehetség Program és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával jött létre.

Facebook: Nemzeti Tehetség Program – 1823 (https://www.facebook.com/nemzetitehetsegprogram.1823/)

Címkék