Számítasz!

Októberben-novemberben népszámlálás lesz Magyarországon. A görögkatolikus egyház számára fontos, hogy megmutassuk: élő és fejlődő egyház vagyunk, ahol minden egyes hívő SZÁMÍT. Ez volt a téma az ózdi hittanos találkozón is,

Számítasz


 

Gondviselő Istenünk Ábrahámnak tett egy ígéretet „Olyanná teszem utódaidat, mint a föld porát: aki meg tudja számolni a föld porát, az tudja megszámolni majd a te utódaidat is.” S talán nem is sikerülne a világ minden területére sodródott ábrahámi nemzetséget egyszerre összeszámolni.

Mi görögkatolikusok, itt a Miskolci Egyházmegyében nem kaptunk még ilyen ígéretet, így talán sikerülhet az, hogy megszámláljuk, lássuk és tudjuk, környezetünkben mely településeken élnek görögkatolikusok, vagy hová is költöztek többen az utóbbi egy évtizedben, az utolsó népszámlálás óta.

gyerekek

Ózdi parókiánk hittanos napját az előttünk álló, október elsején kezdődő népszámlálás gondolatkörének szenteltük. A játékos feladatok segítettek abban, hogy megerősítsék a jelenlévőket görögkatolikus egyházhoz való tartozásukban.  Megszámolható dolgokat is kerestünk a szentírásban és a templomunkban, talán egy kicsit a mérhetetlen isteni kegyelemre, az ő ajándékára is jobban odafigyeltünk ezen a napon, amelyre nem csupán az előttünk álló tanéveben, az iskolában, hanem életünk minden pillanatában szükségünk van.

gyerekek

Ahogy Mária és József Betlehembe érkezett, hogy ott összeírják őket, úgy hittanosainkat, parókiáink tagjait is össze fogják írni. Nekünk azonban nem kell felkeresnünk szülővárosunkat, hanem -az első két hétben- online, saját magunk is kitölthetjük a kérdőíveket, amiben minden parókiánkon segíteni tudnak. Nemcsak azt szeretnék, hogy a görögkatolikusok húzzák be az íven a megfelelő strigulát, hanem azt is, gondolkodjanak el, miért érdemes ehhez a felekezethez tartozni, hiszen te is Számítasz!

Bodnárné Kántor Erzsébet

Címkék