Pillanatképek a hűség falujában lévő szeretetotthonunk életéből

Hely
Susa

Magyarországon nem csak a hűség városa címmel büszkélkedhetnek az ottlakók, hanem a hűség faluja is létezik, méghozzá Susán, ahol az ott lakók szembeszálltak a trianoni döntéssel, és visszacsatlakoztak az anyaországhoz.

Ózd-Susa

susaItt, Susa községben lassan két évtizede folyik az a szolgálat, amelynek keretében egyházi fenntartású szeretetotthonban tölthetik idős napjaikat az Ózd környéki és távolabbról ide érkező szépkorúak. A Szent Anna Szeretetotthon fenntartójaként érkezett ide néhány hete Atanáz püspök, és Tóth Ferenc ökonómus atya, hogy a közösen végzett Szent Liturgiát követően lehetőséget biztosítsanak az ott lakók és dolgozók számára egy kötetlen beszélgetésre.

 

 

 

 

 

 

susaAz otthon lakói közül többen görögkatolikusok, így külön öröm volt számukra, hogy a karácsonyt megelőző bűnbánati időszak első napján, közösen gyújthatták meg az adventi koszorún lévő első gyertyát. Bodnár Dániel ózdi parókus atya böjtkezdő gondolataiban kiemelte az idősödő emberek imaéletének fontosságát, amellyel ők is részt vesznek egész egyházunknak a megtestesülést váró lelki előkészületében.

 

 

susaDecember 6-án nem csupán a gyermekek, hanem az idősek is ugyanolyan lelkesedéssel várták Szent Miklós érkezését, aki természetesen ajándékot is vitt az otthon lakóinak.

 

 

Címkék