Nemzetközi ökumenikus konferencia Pannonhalmán

A Pannonhalmi Főapátság szeptember 22-én harmadízben rendezett nemzetközi ökumenikus konferenciát, melynek mottója: Keresd a békét, és járj utána!”

előadó

A pannonhalmi monostor temploma felszentelésének 800 éves jubileuma kezdetén a megrendezett tanácskozáson részt vesz Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárka, Antoine Kambanda ruandai bíboros, kigali érsek, valamint az ökumenikus mozgalom nemzetközi képviselői, Michael Wallace Banach Magyarország apostoli nunciusa. 

A konferencián részt vett Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita és Orosz Atanáz püspök is.

A tanácskozás első napjáról készített teljes beszámoló a Magyar Kurír honlapján olvasható.

A Keresd a békét, és járj utána! mottóval Pannonhalmán szeptember 22-én megrendezett nemzetközi ökumenikus konferencia délutáni szekciója a békekeresésről szólt a vallási konfliktusok, teológiai viták tükrében, egzisztenciális megközelítéssel.

tanácskozás

A szekció-előadásokat kerekasztal-beszélgetés követte Fekete Károly tiszántúli református püspök, egyetemi tanár (Debreceni Református Hittudományi Egyetem), Samuel Lauras trappista szerzetes, Nový Dvůr-i apát, Peter John McGregor ausztrál teológus, Johannes Oeldemann, a Johann Adam Möhler Intézet igazgatója (Németország) és Orosz Atanáz görögkatolikus püspök, a Miskolci Egyházmegye főpásztora részvételével. Görföl Tibor egyetemi docens (Pécsi Tudományegyetem), a Vigilia főszerkesztője, a beszélgetés moderátora a krisztusi béke realitásáról, a valódi párbeszéd előmozdításáról és a béketeremtés gyakorlatára vonatkozó konkrét javaslatokról kérdezte őket.

Erről bővebben szintén a Magyar Kurír munkatársai készítettek beszámolót, mely a LINKRE kattintva is elérhető

Forrás és fotók: Magyar Kurír

Címkék