Metropóliai dolgozók találkozója Debrecenben

A Hajdúdorogi Főegyházmegye hivatala látta vendégül a Miskolci és a Nyíregyházi Egyházmegye hivatalának dolgozóit 2022. április 26-án.

csoportkép

 A debreceni találkozó célja az volt, hogy a hasonló területeken tevékenykedő munkatársak közelebbről megismerjék egymást és a kapcsolatépítés révén a Metropólia működése még hatékonyabb legyen.

A Petőfi téri székházban imaórával kezdődött a nap, melynek végén Fülöp metropolita atya köszöntötte a csaknem 130 munkatársat. A főpásztor röviden ismertette az épület történetét, ami éppen öt éve ad otthont a Metropólia és a Főegyházmegye központi irodáinak.

az imaórán

A szecessziós ház eredetileg körfolyosós bérház volt utcafronti üzletekkel. A II. világháborúban lebombázták a ház hátsó részét. Az elmúlt évtizedekben sokféle használója volt az épületnek, ám a debreceni önkormányzat jóvoltából a következő száz évben egészen biztosan a Görögkatolikus Egyház birtokában lesz.

az imaórán

Az imaóra után a Miskolci és a Nyíregyházi Egyházmegye dolgozóit a Főegyházmegye munkatársai irodáikban is megvendégelték, így az építésügyi, oktatási, gazdasági, pályázati, hitoktatási, gyermekvédelmi, sajtó részleghez tartozók kötetlen beszélgetésben ismerkedhettek egymással.

A nap városnézéssel folytatódott, és az ökumené jegyében ellátogatott a csoport a Nagytemplomba és a Szent Anna-székesegyházba is. Mindkét templom történetét megismerhették a munkatársak és gyönyörködhettek az építészeti örökségekben. A program része volt a Déri Múzeumban látható Munkácsy-trilógia megtekintése is.

a kiállításon

Természetesen az Attila téri Főszékesegyház sem maradhatott ki a látnivalókból, itt közös éneklés után Fülöp metropolita atya elmondta, hogy hamarosan elkezdődik a templom teljes körű felújítása. Nagy öröm számára, hogy a miskolci és nyíregyházi székesegyházak után a debreceni is megszépülhet.

Bizonyított tény, hogy a csapatmunka sokat lendíthet egy szervezet eredményességén. A munkatársak szaktudása és felkészültsége az alap, de a hatékonyság megsokszorozódik, ha a munkavégzés egymást segítve, kreatív hangulatban történik. Bízunk benne, hogy ez az igen tartalmas nap hozzájárult ahhoz, hogy a Metropólia, munkatársai által, Isten kegyelméből tovább épüljön, szépüljön a jövőben.

Szöveg és fotók: Metropólia

FÉNYKÉPEK

Címkék