„Maradj velünk, Urunk!” – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó online

Május 23-án – ahogy évtizedek óta mindig – ismét benépesült volna a plébániakert a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra érkező fiatalokkal. A koronavírus-járvány miatt azonban a szervezőknek át kellett alakítaniuk terveiket: így arra hívnak minden érdeklődőt, hogy csatlakozzanak, vegyenek részt az első online Nagymarosi Ifjúsági Találkozón.

logo

A találkozó mottójául a kétségek és reménységek közt utat kereső emmauszi tanítványok kérését választották: „Maradj velünk, Urunk!” (Lk 24,29)

A 10 órakor kezdődő főelőadást Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára tartja majd, a lelkinapot lezáró, a 12.30-kor kezdődő ünnepi szentmise főcelebránsa pedig Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke lesz.

A fakultációk között nem maradnak el az olyan klasszikus nagymarosi programok, mint Kerényi Lajos atya előadása vagy a Kérdezz-felelek, de Varga Kapisztrán ferences atya segítségével szeretnénk reflektálni hitünk fényében arra a rendkívüli helyzetre is, amit a járványveszély miatt mindannyian átélünk. Velünk lesznek egy körkapcsolás segítségével az egyházmegyék püspökei és fiataljai, és ugyanígy megszólalnak olyan magyarok, akik külföldi missziókban, más kontinenseken teljesítenek szolgálatot.

Közös imádkozásra is hívnak a szervezők a betegekért, az őket szolgáló ápolókért, orvosokért, az idősekért, és hogy tetteinkkel enyhítsük a szenvedést és segítsük a járvány megfékezését.

A találkozó programjába bárki bekapcsolódhat, az élő közvetítések elérhetőségét, valamint az interaktív részvétel egyéb lehetőségeit a szervezők a találkozó honlapján teszik közzé: http://nagymaros.katolikus.hu/online-kozvetites/

A találkozó programja

 • 9.00 Napindító
 • 9.30 Egyházmegyék bejelentkezése: körkapcsolás
 • 10.00 Főelőadás – Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára
 • 10.45 Szentségimádás – Gáspár István atya és a nagymarosi Laudate Zenekar
 • 11.15 Fakultációk:
  • Keresők – Kerényi Lajos atya
  • Kérdezz-felelek – Farkas László atya és Balázs András atya
  • Karantéma: Mihez kezdjünk mostani helyzetünkkel? – Varga Kapisztrán ferences atya
 • 12.00 Magyarok a nagyvilágban: körkapcsolás
 • 12.30 Szentmise – Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek

 A rendhagyó  Nagymarosi Levél a találkozó honlapján áttekinthető, letölthető.

Gyerekmaros 

A vírus terjedésének megfékezésére való törekvés miatt idén tavasszal a Gyerekmaros találkozót hagyományos formájában nem tartják meg a szervezők.

A találkozó honlapjára a különböző korosztályok számára az idei Gyerekmarosos tematikához (Eucharisztia) illeszkedő anyagokat (pl.: színező, elmélkedést segítő videó) tesznek közzé a találkozó időpontjára (május 23.).

Jelenlegi és leendő önkénteseik számára az online csatornák segítségével szeretnének találkozási, ismerkedési, közösen végzett imádsághoz segítő lehetőséget biztosítani, ehhez kérik a  Gyerekmaros honlapján található regisztráció elvégzését.

Forrás: MKPK

Címkék