Lelki fitnesz, társadalmi felelősségvállalás és közösségfejlesztés Máriapócson

A miskolci Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégium hallgatói szeptember 18-19-én részt vettek a IV. Lelki fitneszen Máriapócson.

Máriapócson

A szakmai és hitéleti attitűdök kibontakozását segítő hétvége  Nemzeti Tehetség Program „Tudás határok nélkül” című projekt keretében valósult meg. A program célja, hogy a fiatalok ráhangolódva a tanévkezdésre megszabaduljanak lelki terheiktől, hozzásegítse őket a lelki egyensúlyhoz, az új hallgatók befogadásához, az új tanév sikeres teljesítéséhez és saját lelki, szellemi feltöltődésükhöz.

Ezek a foglakozások rendkívül fontosak a szakkollégium életében, hiszen küldetésünk, hogy a keresztény, egyetemista fiatalok hitük elmélyítése, lelki harmóniájuk megteremtése és önmaguk megismerése által engedjük tehetségük kibontakozását.

A hétvégén megvalósult a társadalmi felelősségvállalást erősítő projektmelyet egybe kötöttünk egy rövid tanulmányi kirándulással is a nyíregyházi Görögkatolikus Papnevelő Intézetben, ahol Polgári Bence prefektus atya vezette körbe a hallgatókat. Bemutatta a felújított kápolna épületét, berendezését, majd egy közös imával zárták a szemináriumban tett látogatást.

Csoportkép a papnevelő intézet kápolnájában

Máriapócsra érkezve a diákok Szent Liturgián vettek részt, majd azt követően Makkai László atya tartotta a Lelki fitnesz második felvonását, ahol a hallgatók az Isten és önmaguk közötti kapcsolat elmélyítésének stratégiáján elmélkedtek.

Még napszállta előtt elfoglalták a Családvár hátsó udvarát, ahol szorgalmas munkával  platánfa csemetékkel bővítették a zarándokház kertjét. A társadalmi felelősség vállalást erősítő feladatot jó szívvel, vidáman, buzgón látták el a fiatalok.

faültetés

Az este folyamán a csapat közös társasjáték és beszélgetés segítségével erősíthette kapcsolatát. Az új hallgatók láthatóan sikeresen bevonódtak a közösségbe, csatlakoztak a szakkollégium szellemiségéhez és keresztény értékrendjéhez.

Másnap a pihentető alvást követően és bőséges reggeli végeztével következett a Lelki fitnesz levezető része, melyen a fiatalok elmondhatták az előző nap során szerzett tapasztalataikat, elmélkedésük  eredményét. Végül a máriapócsi görögkatolikus templomban tartott Szent Liturgián vettek részt a fiatalok.

a Kegytemplom udvarán

Szakkollégistáink megtisztult, feltöltött lélekkel, kellemes, megnyugtató élményekkel tértek vissza a miskolci görögkatolikus diákotthonba.

Köszönjük Makkai László atyának az egész hétvégés lelki vezetést és útmutatást az Istennel való kapcsolatunk erősítésére!

A program a Nemzeti Tehetség Program NTP-SZKOLL-20-0003 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

Szöveg és fotók: Romzsa Tódor Görögkatolikus Szakkollégium

Címkék
Csatolmány