Ifjúsági találkozó Edelényben

Október első napján, az Istenszülő oltalmának ünnepén ismét Edelény adott otthont az immár hagyománnyá vált, félévenként megrendezésre kerülő ifjúsági találkozónak, ahová elsősorban a környék fiatalságát vártuk.

fiatalok a templomban

A résztvevők megérkezése után Fedor Péter atya osztotta meg velünk a Krakkói IVT-n szerzett élményeit és tapasztalatait, majd a jó időnek köszönhetően a szabadban ismerkedhettek meg a jelenlévő fiatalok egymással, s a játék örömével.

csoportkép

A megéhezett ifjúság a közösségi házban uzsonnával és forró teával olthatta éhségét és szomját, majd lelki éhségünk csillapítása végett visszatértünk a templomba. Itt már várt ránk Demkó Balázs egri szervezőlelkész atya, akinek (alkalomhoz is illően) az Istenszülő tiszteletével kapcsolatos építő gondolatait hallgathattuk meg, illetve különböző, Szűz Máriához köthető csodajelek magyarázatát is feszült figyelemmel, és érdeklődéssel kísérte az ifjúság.

előadás a templomban

Találkozónkat – szombat este lévén – Nagy Alkonyati Istentisztelettel zártuk, ahol az egyházközség híveivel együtt hallgathattuk Csejoszki Szabolcs atya gondolatait.

csoportkép

                                                                                                                             Molnár Áron

Címkék