Házasság hete - Szerencsen

Házasságunk öröm, feladat és érték; ezeket a címszavakat adhatnák a házasság hetén rendezett programoknak Szerencsen.

régi fénykép

Házasságunkat a hétköznapokban megélni nagy-nagy öröm, de legalább annyira nagy feladat és kihívás. Azonban semmiért nem adnánk életünk társát, valamint gyermekeinket, családunkat akik házasságunk, szerelmünk gyümölcsei.

Ebben az évben erre az öröm akartunk hangsúlyozni Szerencsen, amikor a Házasság Hetére hívtuk városunk lakóit. Első nap a "Dal Marionnak" című filmet néztük meg a Rákóczi-várban, majd  csütörtökön Ádám Anetta, a Miskolci Egyetem tanárának előadását hallgathattuk meg "Házasságunk féltve őrzött kincs!" címmel.

előadás

A történelmi áttekintés után tanárnő előadásában rámutatott arra, hogy házasságaink értékei nagyon fontosak családjaink, társadalmunk számára. Külön köszönjük, hogy férjével együtt jelentek meg ezen az alkalmon és személyes példájukkal is erősítettek minket.

Örömünkre szolgált, hogy a középiskolai kollégium tizenegyedikes és tizenkettedikes diákjai is részt vettek az előadáson. Reméljük, hogy őket is biztatni tudtuk a házasság nagyszerűségére. Végül minden házaspárt megajándékoztunk egy tavaszi virággal, amely ajándék a derűt és az örömöt jelképezte mindnyájunk számára.

A Házasság Hete lezárásaként vasárnap a templomban Szent Liturgiát ajánlottunk fel házaspárjainkért és a jegyesekért, hogy így "Vele kiteljesedve" mi is újra elmondjuk egymásnak: "Veled kiteljesedve" egy életen át.

előadás

Címkék