Elstartolt a Csereháti Görögkatolikus Tudásműhely

A Házasság hetén, Pál Feri atya előadásával nyitott meg a hitéleti, kulturális, mentálhigiénés és közéleti témákat célzó rendezvénysorozat

Pál Feri atya

A Csereháti Görögkatolikus Tudásműhely címet viselő rendezvénysorozat fő célja, hogy a nagyvárosoktól messze élők számára, a Csereháton legyenek elérhető  tartalmas kikapcsolódást, szórakozást adó színvonalas előadások.

Február 13-án, a Házasság hetében  szervezték meg az első ilyen alkalmakat, Pál Feri atya dupla előadásával,  Hogyan őrizzük meg életkedvünket - A kiégés elkerülése a házasságban címmel. Először Krasznokvajdán, a művelődési házban vehettek részt, több mint százan a közeli csereháti falvakból.

elóadás

Az előadáshoz a nagyböjt kezdetén egy karitatív kezdeményezés is társult. Az előadás kezdetén egy helyi fiatal fiú súlyos betegségének orvosi kezelésre hirdetett gyűjtést a falu polgármestere, Tóbis Béla. 

A következő előadás még aznap, kora este Baktakéken volt, szintén a helyi művelődési házban, közel 140 fő részvételével. Idén először, a kisgyermekes családok nagy érdeklődésére való tekintettel önkéntes óvodapedagógusokat is sikerült bevonni a kezdeményezésbe. Így amíg a szülők az előadáson vettek részt, szakemberek foglalkoztatták a kicsiket.  Az előadás különlegessége volt, hogy előtte, támogatóinknak hála, egy tombolasorsolást is tudtunk tartani.

Varga Csaba

A jó start után reménykedünk a sikeres folytatásban: a Csereháti Görögkatolikus Tudásműhely első évada májusban folytatódik ahol a 300 éves Baktakéki Görögkatolikus Parókiáról készült dokumentumfilm kerül bemutatásra.

Sőt, nem ért még véget a Házasság hete sem; a Baktakéki Görögkatolikus Parókia  közösségi oldalán, a hét témájához kapcsolódva, minden nap egy-egy görögkatolikus atya könyvajánlóját olvashatják.

Varga Csaba, helyettes lelkész

FÉNYKÉPEK

Címkék