Elindultak a zarándokok

Tizennegyedik alkalommal indult Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat Máriapócsra.

gyalogos zarándokok

Az alkonyati istentisztelettel hivatalosan is megkezdődött a tizennegyedik Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat augusztus 7-én. Három egyházmegyén keresztül gyalogolnak a fiatalok, Szikszó, Szerencs, Rakamaz, Nyírszőlős, Nyíregyháza, Napkor állomáshelyeken át, majd szombaton érkeznek meg Máriapócsra.

Szikszó város és a görögkatolikus egyházközség együttműködve járult hozzá a több mint háromszáz fiatal gördülékeny útnak indításához. Az alkonyati istentiszteletet az épülő szikszói görögkatolikus templomban tartották. A tíz éve kezdődött építkezésen a következő hetekben a kivitelezés jelentős üteme indul be. „Az épülő templom jelképe annak a még nagyobb zarándoklatnak, amellyel mi Isten országa felé vándorlunk” – mondta Orosz Atanáz megyéspüspök a vecsernyén. A régi bölcs mondást idézte a főpásztor: „Bármit teszel, annak végcélját szemléld”. A szikszói egyházközségnek is a célt kell látnia, amikor az összerakott téglákból szent egyház alakul ki. A zarándoklók is a végcélra kell összpontosítaniuk, hiszen a zarándokló fiatalokból is Isten szent egyháza formálódik. 

A zarándoklat főszervezője dr. Seszták István, főhelynök atya reményét fejezte ki, hogy a résztvevők megtalálják ezen a zarándokalton azt, amit keresnek és szeretnének elérni.

A vasárnapi program táncházzal ért véget. Hétfőn az utrenye és egy rövid, vonaton megtett távolság után indult az igazi gyaloglás. Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Orosz Atanáz megyéspüspök is részt vesz a fiatalok zarándoklatán. Az állomáshelyeken  elmélkedések és imaórák mellett mindenhol különböző programok, koncertek és találkozások színesítik a hét programját.

FÉNYKÉPEK

A fotókat Dobos Klára és Marincsák Miklós készítették.

Címkék