„Ad maiora, duc in altum” – Tanévzáró és diplomaosztó ünnepség 2023/2024.

Idén a 73. tanévet zárták a Szent Atanáz Hittudományi főiskolán. A diplomák átadása mellett jubileumi – vas és arany – diplomákat is osztottak, emellett jutalmat kaptak a legkiemelkedőbb hallgatók és az év katekétái is.

a templomban

2024. június 23-án vasárnap vecsernyével kezdődött az ünneplés a Szent Miklós-székesegyházban, melyen a hallgatók, az oktatók és a munkatársak mellett jelen voltak a családtagok és meghívott vendégek is. Az ünnepi szertartást görögkatolikus egyházunk három főpásztora, Fülöp metropolita, Atanáz és Ábel püspökök együtt végezték.

A tanévzáró és diplomaosztó ünnepség a liturgiát követően a főiskola Szent Atanáz termében folytatódott.

a templomban

A főiskolán a 2023/2024-es tanév nyári záróvizsgaidőszakában 22 fő fejezte be sikeresen tanulmányait és szerzett diplomát. Közülük öten a római Pápai Keleti Intézet képviselőjétől vehetik át a teológiai licenciátusi, illetve bakkalaureatusi diplomát. 15 fő szerzett okleveles hittanár-nevelőtanár mestervégzettséget, 1 fő kántor és 1 fő katekéta szakon fejezte be tanulmányait.

  • Teológia licencia fokozatot szerzett: Markos Adrienn Kitti és Szalontainé Virágh Viktória.
  • Teológus szakon diplomát kapott: Bacsó Róbert, Kovács Annamária és Szemerszki Mihály.
  • Hittanár szakon diplomát szerzett hallgatóink a következők: Bene Dóra, Demendi Fanni, Egressy Márton, Gémesné Németh Henrietta, Kántorné Kerülő Andrea, Kiss Mária Ildikó, Kopaszné Kropok Irén, Magyar Richárd Zsolt, Miszkuly Gyöngyi, Mosztockij Sándor, Pap-Doktor Angelika, Simonné Aranyi Viktória, Tóth Zoltán, Zsatku László és Zsatkuné Szabó Mónika Gabriella.
  • Kántor szakon diplomát szerzett:dr. Vajdics Erzsébet.
  • Katekéta szakon diplomát szerzett:Lőrinc Bernadett.  

Szemerszki Mihály

A frissen diplomázottak ünneplése után a jubileumi diplomák átadása következett. Az 1958/59. tanévben végzettek vas-, az 1973/74. évvel végzettek pedig aranydiplomát vehettek át főpásztoraiktól. A fentiek alapján Füzesdi Mihály atya (Miskolci Egyházmegye) és Orosz Lajos atya (Hajdúdorogi Főegyházmegye) vasdiplomát, Jaczkó Sándor atya (Nyíregyházi Egyházmegye) és Kerékgyártó András atya (Nyíregyházi Egyházmegye) aranydiplomát vehetett át.

Ebben az esztendőben a főiskola szenátusa a legmagasabb főiskolánkon adható Szent Atanáz-díjat Pregitzer Fruzsina színművésznőnek ítélte oda

Minden esztendőben elismerésünk jeléül díjazzuk az év papi és civil katekétáját. A civil hitoktatók közül Prekup Erzsébet a Nyíregyházi Egyházmegye hitoktatója a papi hitoktatói elismerést Verdes Miklós atya vette át

Hagyomány, hogy a tanév végén a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat könyvjutalomban részesítjük, mely elismerés tanulmányi, szakmai munkáért és a főiskola közösségi életében vállalt tevékenységért adható. A fentiek alapján könyvjutalmat vehetett át: Jertyity Róbert, Jordán Ambrus, Kissné Szegedi Krisztina, Makai Viktória, Stekler Ágnes, Szakállas Csaba és Zsohár Zsófia.

A diplomaosztóról készült teljes beszámoló, a laudációk, az ünnepség képei, valamint a hallgatók számára készült további fényképek a Szent Atanáz Hittudományi Főiskola honlapján  találhatók

 

Címkék