A Vers Kultúrájának Ünnepe

A Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium idén harmadik alkalommal rendezte meg a Lakatos Menyhért Szavalóversenyt. Idén 20 versenyző, 13 intézményből érkezett a megmérettetésre.

logo

„Ha az ünnep elérkezik életedbe, akkor ünnepelj egészen…" Márai Sándor szavaival nyitotta meg szavalóversenyét a Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium 2016. május 20-án. Ünnep volt ez, hiszen idén már harmadik alkalommal rendeztük meg a Lakatos Menyhért Szavalóversenyt. A sok munka meghozta a gyümölcsét, hiszen egy nagyon sikeres versenyt tudhatunk a hátunk mögött. Idén 20 versenyző, 13 intézményből mérettette meg magát a rendezvényen, nagyon sok színvonalas és szívet melengető produkciót hallgathattunk meg.

A zsűriben köszönthettük Csépányné Szabolcsik Erikát, a Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola igazgatónőjét, Csorba Mónikát, szakkollégiumunk munkatársát, Szemerszki Mihály atyát, a Miskolci Egyházmegye oktatási referensét, valamint Barta Józsefet, az Edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola igazgatóját.

A rendezvényt Makkai László atya nyitotta meg, aki a kitartó és fáradságos munka értékére hívta fel a figyelmet, Lakatos Menyért könyvéből idézve. Majd a hallgatók adtak rövid műsort a vendégeknek, Oláh Bernadett ének, valamint Kósa József zongora előadásában gyönyörködhettek a versenyre érkezők. Ezt követően Hajdu Andrea Annamária Petőfi Sándor Apostol c. verséből szavalt el egy részletet.  A szakkollégium projektvezetője, Szilágyi Eszter mutatta be a roma fiatalokat segítő és támogató programot, melynek címe: „Együtt a hitben jövőt építünk!”.

Hálát adunk Istennek, hogy ennyi tehetséges, az irodalom és a költészet iránt érdeklődő fiatallal áldotta meg rendezvényünket.  A zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen minden tanuló a saját személyiségét megmutatva, magából a maximumot kihozva, fantasztikus teljesítményt nyújtott.

Külön szeretném kiemelni, hogy rendezvényünket megtisztelték jelenlétükkel a szavalóversenyünk névadójának lányai, Lakatos Anka, a zsűri elnöke, és Lakatos Éva is.

Őszintén bízom benne, hogy a Lakatos Menyhért Szavalóverseny hagyománnyá válik nálunk, és egy év múlva újra találkozhatunk!

Gratulálok a versenyzőknek, büszke vagyok rájuk, hiszen profi előadásokat mutattak be nekünk!

Köszönöm a felkészítő tanárok munkáját, és remélem, hogy jövőre is látjuk majd egymást a megmérettetésen.

Köszönjük a szakkollégium munkatársainak és hallgatóinak, hogy derekasan kivették részüket a szervezésből, nekik hála sikerülhetett ilyen jól ez a nap. Külön köszönjük Szajkó Cintiának, hogy koordinálta és végig kísérte a rendezvény minden pillanatát.

 

I. korcsoport nyertesei :

1. helyezett: Váradi Alex László (Avasi Közösségi Tér, Görömbölyi Általános Iskola)

2. helyezett: Gulyás Zseraldin Natasa (Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola)

3. helyezett: Lakatos András László (Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény)

Különdíjas: Schull Renátó (Nyitott Ajtó Babtista Általános Iskola, Óvoda és Szakképző Iskola)

II. korcsoport nyertesei:

1. helyezett: Dudu Ádám (Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola)

2. helyezett: Suszter Attila (Kossuth Lajos Piarista Kollégium)

3. helyezett: Balog Cintia Debórah (Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium)

Különdíjas: Bercsényi Petra (Fráter György Katolikus Gimnázium)

 

logologó

 

 

 

 

 

 

A program az EFOP-3.4.1-15-2015-00010 azonosítószámú projekt és a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Kulturális Mecénás Pályázat keretében valósult meg.

 

Szajkó Cintia

verseny szervező,szakkollégista

Címkék