Rakaca

a rakacai tempom

Négyszáz éves a Rakacai Görögkatolikus Parókia

A Metropólia egyik legrégebbi parókiája idén ünnepelte alapításának négyszázadik évfordulóját. A jeles évfordulót a templombúcsúval egybekötve ünnepelte a helyi közösség, zarándokokkal és a faluból elszármazottakkal.

Győző atya

Pro Caritate díjas Egyházmegyénkben

A szociális munka napján, november 12-én Pro Caritate díjjal tüntették ki Balogh Győző Jánost Phd, a Rakacai Görögkatolikus Parókián szolgáló testvérünket. (HANGANYAGGAL FRISSÍTVE)

diakónusok

Diakónusszentelés Rakacán

2016. szeptember 14-én a Rakacán tartott Szent Liturgián Orosz Atanáz miskolci püspök diakónussá szentelte Balogh Győző tanulmányvégzett papnövendéket.

tájkép, falurészlet, templommal

Ünnepeljünk újra együtt Rakacán!

Az elmúlt évekhez hasonlóan ez év augusztusában is szeretettel hívunk és várunk minden elszármazottat a rakacai templombúcsúra, melyet 2016. augusztus 21-én tartunk.

gyerekek, parókus a templomban

Hittanosok évzárója Rakacán

Ahogyan az iskolákban a múlt héten véget ért a tanév és elérkezett a bizonyítványosztás, azaz az éves munka értékelésének ideje, a hittanra járó gyerekek munkáját is értékelik a tanév végén.

Rakacai Betlehem

Karácsonyvárás Rakacán

A gyermekek tudják, hogyan kell készülni annak születésnapjára, akit szeretünk. Mindannyiunk számára öröm, ha saját magunk készítette ajándékokkal lepjük meg egymást.