ifjúsági gyalogos zarándoklat

menet

Kelj föl és menj! Induljunk Máriapócsra! - elkezdődött az ifjúsági gyalogos zarándoklat

300 egymásra utalt ember, akik közösen tesznek azért, hogy meginduljanak és meg is érkezzenek Máriapócsra - dr. Seszták István főhelynök atya gondolataival élve röviden így foglalható össze az ifjúsági gyalogos zarándoklat lényege. A keresztény fiatalok körében a nyár, vagy még inkább az év egyik legjobban várt eseménye ez, amit 19. éve szervez meg a görögkatolikus egyház. Idén augusztus 9-14. között menetelnek.

lányok

Az Úristen ezzel a különleges zarándoklattal tanít minket - ifjúsági gyalogos zarándoklat 2020

Az idei ifjúsági gyalogos zarándoklat elsődlegesen Lélekben való zarándoklás, ami azt jelenti, hogy az imádságokon és elmélkedéseken keresztül van arra mód, hogy Istenünkhöz közelebb kerüljünk - a megváltozott helyzetben most leginkább erre hívják a szervezők a fiatalokat. Augusztus 11-én a debreceni Főszékesegyházból közvetített vecsernye nyitotta meg a rendhagyó imádságos együttlétet.

csoportkép a tábori oltárnál

Nem vagyunk árvák-célt értek a zarándokok

Megérkeztek a fiatal zarándokok augusztus 18-án délután a görögkatolikus főpásztorok vezetésével. A csaknem 100 kilométert Királyhelmec és Máriapócs között (Mándok-Kisvárda-Nyírmada-Levelek érintésével) öt nap alatt tették meg.

plakát

Ezen a nyáron is Ifjúsági Gyalogos Zarándoklat

Dátum
Hely
Királyhelmec-Máriapócs

"Kik a rokonaim" (12,48)-ez a mottója az idei Ifjúsági Gyalogos Zarándoklatnak, amire június 11-től lehet jelentkezni. További részletek hamarosan.