határon túl

Szkoropádszkyné Margitics Adrienn

Esküt tettem, hogy nem hagylak el téged – Anyák napja Kárpátalján

Anyák napjára három különleges történettel készülünk. Három kárpátaljai görögkatolikus papné beszél arról, hogyan éli meg a 2022. február 24-i orosz támadás óta tartó időszakot – másodikként Szkoropádszkyné Margitics Adrienn. A cikksorozat a Görögkatolikus Metropólia és a Magyar Kurír együttműködésében jött létre.

Tóthné Magyar Erika

A covid volt a főpróba a háború előtt - anyák napja Kárpátalján

Anyák napjára három különleges történettel készülünk. Három kárpátaljai görögkatolikus papné beszél arról, hogyan éli meg a 2022. február 24-i orosz támadás óta tartó időszakot – elsőként Tóthné Magyar Erika. A cikksorozat a Görögkatolikus Metropólia és a Magyar Kurír együttműködésében jött létre

adományok pakolása közben

Ma újabb segélyszállítmányt indított a Metropólia Kárpátaljára - kétnapos turnusban folyamatos lesz az adományozás

A Görögkatolikus Metropólia február 28-án a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálaton keresztül indított Debrecenből először adományokkal teli kisbuszokat Kárpátaljára, illetve folyamatosan a barabási segítségponthoz, a Katolikus Karitász bázisához, ahol a Nyíregyházi Egyházmegye önkéntesei is tevékenykednek. Ma újabb szállítmányt küldött az egyház, és innentől kezdve kétnapos turnusban (hétfő-szerda-péntek) folyamatos lesz a segítségnyújtás.