Úton lenni …

Elindult a 22+, azaz a fiatal felnőttek gyalogos zarándoklata Máriapócsra.

a zarándoklat füzetei

gyalogos zarándokok

Atanáz püspök vezetésével keltek útra Tokajból Máriapócs felé az „útonlevők”, június 19-én, pénteken. A zarándoklat lelki ráhangolódása idén is csütörtökön este vecsernyével kezdődött a tokaji görögkatolikus templomban.

zarándokok az esti vecsernyén

A huszonkét év feletti korosztályt megszólító gyalogos zarándoklat mottója idén „Én vagyok a szőlőtő, ti vagytok a szőlővessző” János evangéliumából.

„Isten választott népe egy nagy szőlőskert, és indái messzire terjedtek” – mondta Orosz Atanáz az esti vecsernyén mondott homíliában. A szőlőskert motívumait idézte fel az ó- és újszövetségi írásokból; köztük Izajás könyvének ötödik, majd Máté evangéliumának tizenkettedik fejezetét. „Isten és a szőlőskert története a mi üdvösségünk története” – fűzte hozzá a tanítást Atanáz püspök, melyben ott áll előttünk az örömteli „végeredmény”, az Egyszülött Fiú áldozata, amely mégiscsak meghozza gyümölcsét.

Orosz Atanáz

A vecsernye és a kiadós vacsora után adott volt az alkalom, hogy az új kis közösség úgy rázódjon össze, mint az egyes szőlőszemek egy egész szép szőlőfürtté. Szó szerint, hiszen a meghívott vendégek, 1/C Alkotó-közösség zenekara Velkey Róbert vezetésével, egy kis táncházzal összekötött ismerkedést szerveztek, így egyúttal a fizikai ráhangolódás is megvolt az elkövetkező napok hosszú kilométereire készülve. Bár a nap későn ért véget, a közös beszélgetések ekkor is folytatódtak éjszakába nyúlóan, hogy azokat majd másnap folytathassák a sok gyaloglás közben az összegyűltek.

Gorcsa György atya, tokaji parókus, mélységben megélt zarándoklatot kívánva bocsájtotta útjára a zarándoklókat.

Gorcsa György

Pénteken Kocsis Fülöp metropolita is csatlakozik az útonlevőkhöz, akik Tiszaeszlár felé haladnak és a koraesti órákban érnek majd Nyíregyházára.

TOVÁBBI KÉPEK

Címkék