Tartozz közénk! - Toboroztak a miskolci szakkollégisták

A miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium több mint egy évtizede végez tehetséggondozó és hátránykompenzáló tevékenységet

logo

A Görögkatolikus Felsőoktatási és Kulturális Diákotthon szervezeti egységeként működő Görögkatolikus Roma Szakkollégium Miskolctapolcán 2011 szeptemberétől végez tehetséggondozó és hátránykompenzáló tevékenységet a hátrányos helyzetű roma és nem roma hallgatók számára. 

A Miskolci Egyetemmel szorosan együttműködő Szakkollégium olyan hallgatókat fogad tagjai közé, akik az Egyetem hallgatói, és akik felvállalják azt a társadalmi küldetést is, amely hosszú távon a romák felemelkedésének és a roma-magyar együttélésnek a segítését jelenti. A közéleti-társadalmi szerepvállaláson túl a Szakkollégium működésének célja az is, hogy hallgatóit saját szakterületükön kimagasló teljesítményhez segítse, tehetséggondozó és szükség esetén hátránykompenzáló tevékenységet végezzen. Mindezek érdekében egy komplex és minőségi szakmai programot működtetünk, mely moduláris képzéseket, idegen nyelvi oktatást, mentori rendszert, egyéni korrepetálást és tehetségfejlesztő foglalkozásokat, a szakkollégisták szervezett közösségi szolgálatát és számos tudományos és közösségi rendezvényt foglal magában személyes odafigyelés mellett. Mindezeken felül a hallgatók számára akár 70 ezer forint ösztöndíjat kaphatnak havonta, tanulmányaik ideje alatt tabletet vagy notebook-ot, kerékpárt biztosítunk igény szerint.

Edelényben

Október utolsó hetében három egyházi fenntartású középiskolától kaptunk lehetőséget arra, hogy bemutatkozhassunk a továbbtanulás előtt álló diákoknak. A szakkollégium igazgatója a  Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat létrejöttének körülményeit, az elmúlt évtized tapasztalatait vázolta fel, a munkatársak a szakmai programot, a szakkollégium által nyújtott szolgáltatások és lehetőségek ismertetésével, a szakkollégistáink pedig a közösségi élet, az élmények és életútjuk bemutatásával próbálta ösztönözni a diákokat a továbbtanulásra és arra, hogy tudatos döntést hozzanak majd jövőjük megalapozására. Az edelényi Szent János Görögkatolikus Gimnázium, a miskolci Fáy András Görögkatolikus Technikum és Szakgimnázium, illetve a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium összesen közel 400 végzős diákja számára adtunk segítséget ehhez a döntéshez.

a Fáyban

A célunk, hogy a felsőoktatási jelentkezési határidőig a lehető legtöbb érettségit adó középiskolába eljussunk és népszerűsítsük a továbbtanulást, illetve a roma szakkollégiumok által nyújtott lehetőséget.

Intézményünk munkatársai és hallgatói szívesen fogadnak meghívást pályaorientációs napokra, osztályfőnöki órákra, továbbtanulással kapcsolatos programokra. Ezen kívül az intézmény is nyitott arra, hogy érdeklődő fiatalokat, osztályokat fogadjon előzetes egyeztetést követően.

Keressenek minket bátran a www.szakkoli.gorogkatolikuskoli.hu oldalon megtalálható elérhetőségeink valamelyikén vagy https://www.facebook.com/gkciganyszakkoli Facebook oldalunkon!

Csorba Mónika, tanulmányi vezető

Címkék