Szeretet nélkül semmik vagyunk! 3 - Versek a szakkollégisták tollaiból

Megjelent a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium hallgatóinak írásait tartalmazó sorozat legújabb kötete

könyv

A kiadvány a  NTP-SZKOLL-22-0002 azonosítószámú projekt keretében a Nemzeti Tehetség Program és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium megbízásából készült.

a könyv belseje

Makkai László görögkatolikus lelkész és a szakkollégium igazgatójának ajánlója: 

      A Miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium hallgatói már több kiadványban is megmutatták írói tehetségüket. Az előző években megjelent "Lehetőségek" folyóiratban inkább tudományos munkájuk egy-egy szeletét mutatták be a hallgatók. A saját szakterületüknek megfelelő kutatásuk vagy dolgozatuk publikálása interdiszciplináris horizonton adott tájékozódást az olvasónak. 

      A tudományos élet határain túl, fontos hangsúlyt fektettünk intézményünkben az érzelmi intelligencia fejlesztésére. Amikor hallgatóinknak az volt a feladatuk, hogy írjanak egy tanmesét, a "záró beszámolót" nem csak letudni akarták, hanem igazán, komolyan vették. Olyan jól sikerült írások kerültek hozzánk, hogy két kötetre való mesekönyvet is sikerült kiadni. Találó címet adtunk a kiadványokhoz: "Szeretet nélkül, semmik vagyunk". Az evangélium szellemisége hatott át rajtunk, amikor ezt a címet választottuk, hiszen Szent Pál apostol a Korintusi levélben azt írja: "ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem". (1 Kor. 13,3) Intézményünk lelkületét ez hatja át, ez ad nekünk erőt, lendületet az ünnepekhez és a nehéz hétköznapokhoz, ez tölt fel bennünket az egymás iránti szeretetben.

      A híres költők, festők, írók, művészi élet szereplői szavakban vagy festményekben fejezik ki lelküknek egy kicsiny darabját. Megmutatják nekünk, hogy hogyan éreznek, gondolkodnak és miként vallják meg hitüket. A szakkollégisták is megmutatták írói tehetségüket, amikor verseket írtak. Ki rövidebbet, ki hosszabbat, ki életének egy fájdalmát írta le, ki örömteli és vidám verssel lepett meg bennünket.

      Bízunk benne, hogy az olvasó tetszését is elnyerik a kiadványban szereplő versek a miskolci szakkollégisták tollaiból. 

 

Címkék