Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra jelölték dr. Obbágy Veronikát - Ön is szavazhat!

A 2017-ben alapított Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. A döntőbe ezúttal bekerült a görögkatolikus dr. Obbágy Veronika tüdőgyógyász főorvos is.

Obbágy Veronika

Dr. Obbágy Veronika tüdőgyógyász évtizedeken át szolgálja alázattal és nagy szakértelemmel Nyíregyháza és a megye betegeit. Pap édesapja miatt gyermekkorukban rendszeresen bántották, gúnyolták, még egyetemi évei alatt is gúny tárgyává tették hite miatt.

A főorvos nemcsak szakértelméről, de hitéről is tanúságot tesz nap mint nap. Minden reggel imádkozik betegeiért, velük mindig szeretettel, türelemmel, gondoskodva törődik. Munkatársai és betegei is tudják róla, hogy papné, ez a „minősége” és magatartása tiszteletet parancsol és megbecsülést szerzett neki.

Tudását, önmagát eszköznek tartja Isten kezében, amit az emberek gyógyításának szolgálatába állított. Betegeivel való beszélgetéseibe mindig belecsempészi a Jóistent, s a gyógyszer mellé gyakran imát is „ír” fel. Mindig hangsúlyozza betegeinek a megelőzés fontosságát, főleg neki köszönhető, hogy Nyíregyházán ma is működik a tüdőszűrő szolgálat.

Számos konferenciát, előadást tartott, akárcsak lelkigyakorlatot. Máriapócshoz máshoz nem hasonlítható személyes kapcsolat fűzi.

Három gyermek édesanyja, akik közül az egyik szintén pap.

2020-ban a Nyíregyházi Egyházmegye Szent Miklós-díját vehette át Szocska Ábel megyéspüspöktől.

Ide kattintva Ön is szavazhat! Az oldal aljára görgetve a keresőbe az Obbágy nevet kell beírni. A nevet kiválasztva meg kell adni e-mail-címünket, melyre egy visszaigazoló kód érkezik. Arra kattintva válik érvényessé a szavazás.

Dr. Obbágy Veronikával a Nyíregyházi Egyházmegye készített korábban interjút, amit ide kattintva olvashatnak. 

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye