„Szent ez a hely, ahol állsz. Halld meg a teremtmények hangját!”

A fenti idézet volt az idén szeptember 25. és október 2. között megtartott Teremtés hetének, melyhez a sátoraljaújhelyi Georgikon középiskola is csatlakozott

aula

2022. szeptember 27-én a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképzőiskola és Kollégium is csatlakozott a kezdeményezéshez. A teremtés hetének programjait Pásztor-Tóth Henriett tanárnő szervezte:

"A tematikus hetünket intézményünk egy kiállítással indította el iskolánk aulájában, melynek témája a teremtett világ.

tabló

Meghívásunkat szeretettel fogadta és jelenlétével megtisztelt többek között a Miskolci Egyházmegye püspöke, Orosz Atanáz, aki köszöntőjében Ferenc pápa intelmeire hivatkozva a teremtett világ védelmére és a már megfogant élet védelmére hívta fel a figyelmet.

Atanáz püspök

Püspök atya bevezető gondolatai után Kükedi Zsolt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács, valamint az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság delegáltja és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület alapító tagja tartotta meg előadását.

Kükedi Zsolt

Az előadó többek között kitért a klímaváltozásra, az olajszennyezésre a hulladékgazdálkodásra. Interaktív előadása keretében egy játékos feladattal rávilágított és felhívta a figyelmünket a termőföldünk egyre csökkenő területeire, valamint nehézségeire.

ea

Az iskola lelkésze Martinek Zsolt atya mondott köszönetet az előadóknak. A hét további napjain, az osztályfőnöki órákon az intézmény valamennyi osztálya megtekinthette A Home (Otthonunk) című filmet, majd közös beszélgetéssel zárhatták a teremtés hetét."

Címkék