Megérkezett a jutalom...

A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola csillagászati szakkörös diákjainak sikeréről, hogy megnyerték a Partiscum Csillagászati Egyesület országos pályázatát, már örömmel adtunk hírt. A jutalom egy nagy értékű csillagászati távcső, melyet a héten kaptak meg a gyerekek.

gyerekek, távcső, oklevél

A Miskolci Görög Katolikus Általános Iskolában működő Csillagászati Szakkör tagjai közel ötven csapat közül nyerték meg az „Építsd meg a Naprendszert” pályázat első helyét.

A kiíró Partiscum Csillagászati Egyesület elnöke, Illés Tibor június 6-án látogatott el iskolánkba, amikor is egy utazó Planetárium segítségével a diákok számára közel hozta a csillagos eget. A szegedi egyesület működteti Magyarország legnagyobb mobil planetáriumát.

A nap folyamán került sor az ünnepélyes díjátadóra, ekkor vehettük birtokba a tárgynyereményt, egy csillagászati távcsövet. Bízunk benne, hogy ez a távcső is hozzá fog járulni a még elmélyültebb szakköri munkához, és az egész iskola számára lehetőséget fog kínálni a Teremtő által nekünk ajándékozott csillagos égbolt minél jobb megismeréséhez.

Béres Gábor iskolalelkész, szakkörvezető

Címkék