Karácsonyi koncert Mucsonyban

Az Ószövetségi Szentatyák vasárnapján újra a művészet eszközeivel közvetítették karácsony örömhírét a mucsonyi görögkatolikus templomban.

a templomban

A karácsony titkát magasztaló „Csendes éj” kezdetű ének a mottója annak a közös ünneplésnek, amit két év kényszerű kihagyás után újra megrendeztek Mucsonyban, a görögkatolikus templomban. A rendezvényt három éve az a gondolat hívta életre Gyenes Anna Mária a mucsonyi Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola ének-zene tanára és kórusvezetője által, hogy a karácsonyi öröm a gyermekek éneke által is megélhető, megmutatható.

a koncerten

Az idei év karácsonyára készülve az ukrajnai háborúban szenvedőknek ajánlotta a karácsonyi koncertet a Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola vezetősége, kihangsúlyozva a béke fontosságát. Szepesi Szilárd az iskola lelkésze elmesélte: „A második világháború vége felé az emberek lelkében igazi változást az jelentett, amikor a bécsi Operaházban – még az ostrom közepette – bátorkodtak előadást, hangversenyt tartani. Legyen így ez ma is, amikor a karácsonyra várók a betlehemi kisdedhez énekelnek.

A koncerten a mucsonyi Szent Péter Görögkatolikus Általános Iskola negyven énekkarosa lépett fel és vidámította meg a templomba járók szívét és lelkét gyönyörű éneklésükkel. A koncert végén az iskola tanári kara a gyerekekkel közösen énekelte el a ,,Csendes éjt” és ezzel kívántak áldott, békés és boldog karácsonyi ünnepeket Mucsony Nagyközség minden lakosának.

csoportkép

A koncert Aranyszájú Szent János Liturgiájának az elimádkozásával zárult. Hálás köszönet Gyenes Anna Mária tanárnőnek a lelkiismeretes munkájáért, a gyerekek lelkes énekéért és Rakaczki Mária igazgató asszony és Kerekesné Konopeusz Judit igazgatóhelyettes támogatásáért és segítségéért, hogy a karácsonyi koncert a mucsonyi görögkatolikus templomban az idén is megvalósulhatott.

Szepesi Szilárd, parókus

Címkék